Vyrobte si z jedného puru na riad sedem

pt, 11. novembra 2018 o 11:25

Kto často upratuje, dilemu pozná. Buď je nejaký prípravok ekologický a málo účinný, alebo naopak. Ťažká chémia, ktorá vyčistí, ale zas ničí všetko okolo, vrátane pokožky, dokonca vyvoláva alergie. Ako nájsť ideálny stred – niečo, čo vyčistí, neškodí a ešte na tom človek aj ušetrí?

Domáci pur vyčistí riad aj kuchyňu

Foto: shutterstock.com

Jedným z receptov mamičky Anny Kleinedlerovej z Detvy je domáci pur. „Vyrábam si domáci pur. Umývam ním riad aj ostatné veci v kuchyni a všetci sme spokojní,“ hovorí. V rodine má aj alergikov, no domáci pur – kombinácia chémie a prírodných prostriedkov, spĺňa podľa jej slov aj ich náročné požiadavky.

Z jedného puru Anna vyrobí sedem. „Jednu fľašu rozdelím do siedmich ďalších. Do každej dám sedem kávových lyžičiek soli, dve lyžičky kyseliny citrónovej a necelé deci a pol octu.“ Fľaše potom zatvorí a jednu nechá na používanie. „Do tej na zvýšenie účinnosti a vône pridám šťavu z polovice citróna, dolejem teplou vodou a poriadne premiešam. No a – hotovo.“ Takto to potom robí pri každej ďalšej fľaši – dá citrón, zaleje teplou vodou a premieša.

„Už si ani neviem predstaviť kupovať stále nové a nové prípravky. Tie doma vyrobené úplne postačia, nestoja veľa a ich príprava vôbec nezaberá veľa času,“ uzatvára.

(článok vyšiel aj na www.seniori.pravda.sk)



ANKETA:

Skúsite?

82,2%



17,8%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >