Vyrobte si domáci aroma difúzer! Je to veľmi jednoduché, odmenou bude krásne voňajúci byt

Gabriela Bachárová, 11. novembra 2021 o 04:06

Blíži sa advent a okrem vianočnej výzdoby vás určite poteší aj príjemná vôňa v byte, ktorá navodí tú správnu atmosféru. Nie je nič jednoduchšieho, ako si doma vyrobiť elegantný aróma difúzer.

Domáci aroma difúzer, vyrobiť si ho nie je zložité.

Foto: Shutterstock.com

Aroma difúzery z obchodov väčšinou nevoňajú zvlášť oslnivo, vo väčšine z nich cítiť chemické zloženie. Ak však chcete mať doma voňavo, skúste si vyrobiť vlastný difúzer. Je to jednoduché a efekt veľkolepý.

K výrobe difúzera prizvite deti a začnite sa tak spolu tešiť na čarovné adventné obdobie. Na výrobu budete potrebovať len malú fľašku aj s vrchnákom, asi 30 až 40 kvapôčok esenciálneho oleja, niekoľko obyčajných špajdlí a jednu tretinu šálky neutrálneho olejíčka, napríklad detského. Esenciálny olej si vyberajte najlepšie v kvalite bio a vo vianočných tónoch, vhodné sú napríklad výrobky s vôňou mandarínky, pomaranča či borovice.

Do vrchnáku od fľaše urobte toľko otvorov, koľko máte špajdlí, ideálny počet sa pohybuje od štyroch do šiestich špajdlí. Otvory môžete urobiť obyčajným ostrým nožíkom, vyrobíte si ich však aj s pomocou rozohriatych klincov, ktoré nahrejete napríklad nad pusteným plynom. Domáci majstri môžu použiť aj vŕtačku.

Keď máte otvory hotové, do fľašky nalejte olej (ak olej nemáte, postačí pohár vody, ale s olejom budú výsledky lepšie a byt voňavejší) a esenciálny olejíček. Dobre premiešajte. Nádobu uzavrite vrchnákom s otvormi, do ktorých vložte pripravené špajdle.

Špajdle rýchlo prijmú vôňu olejíčka a byt bude zakrátko voňavý. Nezabudnite ich pravidelne otáčať, aby ste si zážitok z vône čo najviac predĺžili.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >