Vybočte z radu, darujte výnimočné. Originálne svadobné dary, ktoré sú dnes módnym hitom

Patricia Poprocká, 21. júla 2021 o 03:24

Vlaňajšok bol historicky rekordne nízky, čo do počtu sobášov, podpísala sa pod to pandémia. Teraz počas letného uvoľňovania nastáva opačný extrém. So svadbami sa akoby roztrhlo vrece, sú tu odkladané svadby z minulého roku, ale aj novonaplánované. Viete, aké dary sú dnes trendové?

Svadby v lete zažívajú boom, užite si ich!

Foto: Shutterstock.com

Ak ste na nejakú svadbu pozvaní a premýšľate nad darom, skúste sa inšpirovať nejakými z týchto našich tipov.

Peniaze

Roky je to najvďačnejší darček, i keď najmenej osobný. Viac sa v tejto oblasti zmení, keď namiesto obálky použijete nejakú krabičku či starožitnú truhličku a osobné venovanie alebo drobný darček k tomu.

Obálky s prekvapením

Hitom je viac obálok s prekvapením, ktoré novomanželov zabavia na niekoľko ďalších týždňov. Na obálku napíšte dátum, kedy ju majú otvoriť, vnútri by už potom mala byť konkrétna úloha, prípadne pomôcky, ktoré pomôžu pri jej plnení. Napríklad lístky do divadla alebo ZOO, GPS súradnice nejakého krásneho miesta či vyhliadky či rezervácia v reštaurácii na romantickú večeru. Samozrejme, osobné odkazy či fotografie v nich sú príjemným spestrením.

Pamätná minca

Nie je to najlacnejšie, kto však má rád tento typ darov, bude nadšený. Pamätnú mincu či medailu, ktoré v sebe spájajú hodnotu zlata s originálnou symbolikou, si môžete dať vyrobiť podľa vlastného výberu. Budú mať hodnotnú spomienku na svadobný deň i talizman zároveň.

Niečo pre dvoch

Šáločky alebo poháre sa darúvajú na svadbách roky, dnes sú obľúbené sety vyrobené špeciálne pre dvoch. Napríklad porcelánové šálky v tvare srdca, ktoré do seba zapadajú ako puzzle, alebo poháre na šampanské s gravírovanými monogramami a dátumom svadby. Rozveseliť novomanželov môže aj séria párového oblečenia – od klasických tričiek cez najrôznejšie módne doplnky až po tenisky, spodnú bielizeň či pyžamo.

Zážitok

Svadobnú cestu im asi nezaplatíte, nejaký raft, zoskok padákom alebo wellness je však dnes „in“. Pokojne to môže byť aj kurz tanca či varenia. Novomanželov potešia, ak teda poznáte ich záľuby a preferencie.

Jedlo a nápoje

Tiež vďačný darček, ktorý môžete prispôsobiť životnému štýlu a chutiam novomanželov. Môže to byť kvalitné víno, dobrá káva, ale aj výrobky zdravej výživy či orientálnej kuchyne.

Zo života dvojice

Fotoalbum, fotokniha, prípadne originálne video zostrihané zo spoločných fotografií a videí, ktoré máte s dvojicou vo vašom archíve zachovajú milé spomienky na vaše priateľstvo a svadobný deň navždy.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >