VIDEO: Zrušenie klasických známok v školách? Poslanci zmenu pripúšťajú

Mária Hlucháňová, 31. januára 2019 o 15:41

Státisíce žiakov dnes dostali polročné vysvedčenia. Boli na nich najmä klasické známky. Niektoré školy však idú modernejšou cestou slovných hodnotení. Čo si o tom myslia poslanci? Pozrite si anketu s nimi vo videu TV Pravda. Poslanci v nej prezradili aj to, aké známky mali oni.




Poslankyňa Katarína Cséfalvayová (Most - Híd) si myslí, že slovné hodnotenie je výborným doplnkom k známkovaniu. Známky podľa nej nie sú najobjektívnejšie najmä pri ústnej odpovedi či iných zručnostiach. Exminister školstva Eugen Jurzyca (SaS) si myslí, že postupné rušenie klasických známok a ich nahradenie slovným hodnotením by nebol vôbec zlý návrh. ,,Ide o to, aby si na to postupne zvykli aj rodičia aj deti a aj školy. Nešlo by o ľahký prechod, aby sa nenarobilo pri rýchlom prechode viac problémov ako úžitku," dodal Jurzyca.

,,Som klasická škola a možno známky sú pre mňa prirodzenejšie ako slovné hodnotenie," povedal zasa poslanec Dušan Tittel (SNS). Dôležitejšie ako známka je podľa neho dobrý pedagóg a starostliví rodičia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >