VIDEO Matej Tóth cvičí s deťmi a prezrádza tajomstvá svojich úspechov. Bez čoho nikdy nezačal tréning?

ahojmama.sk, 26. júla 2022 o 03:36

„Šport ma naučil trpezlivosti, sebazapreniu, cieľavedomej práci i čestnosti a myslím, že je čas, aby som svoje skúsenosti odovzdal druhým.“ Olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth vyzýva deti, aby ho nasledovali.

Matej Tóth je olympijským víťazom i majstrom sveta v chôdzi na 50 kilometrov. Je prvým slovenským atlétom v ére samostatnosti, ktorému sa to podarilo.

Foto: SITA

Založil svoju športovú akadémiu, v rámci ktorej chce umožniť každému dieťaťu, ktoré prejaví záujem, aby mohlo svoj talent rozvíjať. Natočil sériu krátkych videí Deti cvičia s Matejom Tóthom, v ktorých im približuje základy pohybu a športovania – od prvotných dychových cvičení, cez mentálny tréning, fyzioterapiu až po špeciálne cviky. Matej v nich prezrádza aj niektoré tajomstvá svojich úspechov a my vám teraz ponúkame celý seriál na našom webe.

Hneď v prvej časti sa teraz dozviete, bez čoho Matej Tóth nikdy nezačal žiaden tréning, aké cvičenie mu skvalitňuje pohyb a čo potrebujú trénovať futbalisti či tenisti, aby rozvíjali rýchlosť. Vo videu sa predstavia aj ďalší odborníci z O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Jednou z hlavných postáv je Matejov brat Michal Tóth, športový riaditeľ, ktorý má na starosti celú odbornú prípravu. O svoje bohaté skúsenosti sa podelí aj fyzioterapeut Denis Freudenfeld z Vojenského športového centra Dukla, ktorý k olympijskému zlatu pomohol nielen Matejovi Tóthovi, ale aj Nasti Kuzminovej.

Nech sa páči, pozrite si VIDEO, prvá časť Deti cvičia s Matejom Tóthom. A pridajte sa!








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >