VIDEO Akého medveďa nemá rád Matej Tóth a čo dokáže obyčajné tlieskanie? Prezradí druhá časť seriálu s olympijským víťazom

ahojmama.sk, 2. augusta 2022 o 04:14

Tlieskame už bábätkám, ak ich chceme zabaviť, tlieskame dospelým, ak sa nám páči, čo robia a tlieskanie je aj dôležité mentálne cvičenie majstra sveta a olympijského víťaza v chôdzi na 50 kilometrov Mateja Tótha. Prečo, dozviete sa v druhej časti seriálu Deti cvičia s Matejom Tóthom.

Matej Tóth so zlatou olympijskou medailou z Letných olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro.

Foto: TASR

Športový tréning je síce najdôležitejšou časťou prípravy pretekára, nemenej dôležitá je však aj psychologická príprava a regenerácia. V O2 Športovej akadémii Mateja Tótha o tom vedia svoje a mentálnu stránku prípravy detí nezanedbávajú, naopak.

Ako vysvetlil brat Mateja Tótha Michal, ktorý je v akadémii športovým riaditeľom, psychologická príprava tréning výrazne skvalitňuje. „Deti sa viac sústredia, sú výkonnejšie,“ vysvetľuje. On sám s bratom v časoch hviezdnej atletickej kariéry takéto hry trénoval a teraz ich spoločne ukazujú deťom. Napríklad obyčajné tlieskanie. Navonok je to úplne jednoduché: Ak jeden tleskne raz, druhý musí dvakrát. A naopak. A ako to ide v praxi?

Pozrite si VIDEO Deti cvičia s Matejom Tóthom.




Matej Tóth v ňom predstavuje aj medveďa, ktorého nemá rád. Nie je to šelma, z ktorej by šiel strach, ale jeden z najťažších cvikov, ktoré sa v akadémii precvičujú. Je statický, netreba sa pri ňom vôbec hýbať, ak ho však chceme zacvičiť správne, je to veľmi náročné a zapája prakticky celé telo. Je to poloha medzi ležaním a státím, ktorá pozitívne vplýva na celé telo – od klenby chodidla až po celkové napriamenie chrbtice? Ako taký medveď vyzerá a ako ho správne cvičiť? Aj to ukazujú bratia Tóthovci vo VIDEU.

V rámci O2 Športovej akadémii Mateja Tótha, ktorú náš úspešný chodec založil, vznikol seriál Deti cvičia s Matejom Tóthom. My vám ho teraz prinášame na ahojmama.sk. Minulý týždeň v prvej časti Matej Tóth prezrádzal niektoré tajomstvá svojich úspechov a predstavil najdôležitejších ľudí akadémie. Nájdete ju na tomto linku. Ďalšiu časť uverejníme v stredu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >