V Trnave idú rozdávať bicykle, kolobežky i trojkolky

SITA, pt, 24. júla 2020 o 04:17

Rodiny, ktoré nemajú na to, aby svojim deťom kúpili bicykle, si o ne môžu požiadať v rámci zbierky Bicykel do každej rodiny. Ide o charitatívny projekt, ktorý zorganizovala Trnava s partnermi pre sociálne slabých obyvateľov a tiež pre neziskové organizácie.

Bicykel dáva deťom slobodu, túži po ňom každé dieťa.

Foto: shutterstock.com

Pôvodne ju vyhlásili ešte v marci, pandémia koronavírusu však všetko zastavila. Obnovili ju až tento mesiac, po skončení ktorého sa začnú prostriedky rozdávať. Práve dovtedy môžu záujemcovia o bicykel, kolobežku či trojkolku zo zbierky požiadať.

Do žiadosti majú napísať, aký druh dopravného prostriedku by chceli a mali by priblížiť aj svoju životnú situáciu. Ak má byť bicykel alebo iný dopravný prostriedok pre dieťa, treba uviesť aj jeho vek.

„Chceme, aby sa bicykle dostali skutočne k tým, ktorí si ich z rôznych dôvodov nemôžu alebo nevedia zaobstarať. Mnoho ľudí sa nachádza v nepriaznivých životných situáciách, keď je potrebné zabezpečiť základné potreby, a na bicykel či kolobežku pre deti neostávajú financie. Práve takýmto rodinám môže zbierka pomôcť, preto veríme, že Trnavčania ukážu svoje dobré srdce a spolupatričnosť,“ hovorí koordinátorka zbierky za samosprávu Petra Vráblová z Mestského úradu v Trnave.

Žiadosti treba posielať na email info@trnava.sk, odovzdávanie bicyklov je naplánované na prvú polovicu augusta. Ak máte doma prebytočný bicykel alebo iný prostriedok, môžete ho odovzdať na prízemní trnavského obchodného centra Max od tretej popoludní do ôsmej večer, cez víkend od desiatej rána do šiestej popoludní.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >