Traja chlapci sa viezli na jednom bicykli, čelne sa zrazili s autom

TASR, pt, 26. júna 2019 o 09:24

Bláznenie sa školákov, keď sa traja na jednom bicykli spúšťali po ceste ku križovatke, malo našťastie dobrý koniec. Aj keď zrážka s autom vyzerala hrozivo, z trojice sa zranil iba jeden, aj to ľahko.

Bláznenie sa na bicykli je pri dnešnej hustej premávke nebezpečné. Cyklista proti autu často nemá šancu. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock.com

Kto v detstve na bicykli neskúšal kadejaké výstrelky? Vravievalo sa, že ku každému letu patrí aspoň jedno odreté koleno. V tomto prípade však mali chlapci šťastie, že sa ich dobrodružstvo skončilo len podobným ľahkým zranením.

Ako informovala polícia, v pondelok popoludní sa chlapci vo veku 12, 10 a 9 rokov v obci Štefanov v okrese Senica spustili na jednom bicykli z vedľajšej cesty, ktorá ústila do križovatky. Tam sa čelne zrazili s prichádzajúcim osobným autom.

Všetci traja cez auto pri náraze doslova preleteli, našťastie bez vážnejších následkov. Alkohol nezistili, u nich, ani u vodiča. Šlo akurát o letnú detskú hru. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že aj pri nej treba dodržiavať predpisy, zvlášť ak sa deti hrajú na ceste, kde jazdia autá.

„Ani v rámci zábavy nie je dovolené, aby deti do 15 rokov viezli na bicykli iné osoby. Treba mať na pamäti, že takéto nehody sa zväčša končia vážnymi zraneniami alebo stratami na životoch,“ upozornila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Dodala, že teraz v Štefanove najstarší z trojice chlapcov, ktorý riadil bicykel, porušil pri jazde takmer všetky zákonom stanovené predpisy. Rodičia by preto mali svoje deti poučiť a vysvetliť im základné pravidlá cestnej premávky, najmä teraz, pred prázdninami.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >