Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave sa zajtra predstaví stredoškolákom na Dni otvorených dverí

TASR, 11. februára 2020 o 04:09

Na Dni otvorených dverí plánuje Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave predstaviť v stredu 12. februára aktivity všetkých svojich fakúlt. Podujatie škola naplánovala podľa do Auly Jozefa Matúša na Bučianskej ulici.

Univerzita v Trnave pozýva na Deň otvorených dverí.

Foto: UCM Trnava

„Dopoludnia sa predstavia záujemcom fakulty filozofická, prírodných vied, sociálnych vied, masmediálnej komunikácie, tiež Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie i Ústav občianskej spoločnosti (ÚOS)," uviedla PR pracovníčka školy Jana Štefánková. Návštevníci si budú môcť pozrieť video o univerzite, a potom im študenti a zamestnanci predstavia zaujímavosti a informácie o študijných programoch v akademickom roku 2020/2021.

Medzi nimi sú aj dva úplne nové - manažment kvality a manažment v turizme a hotelierstve, s ktorými prichádza ÚOS. Univerzita podľa Štefánkovej vsadila na zážitkovú formu prezentácie, počas celého dňa budú pripravené ukážky chemických pokusov, ukážky rehabilitačných techník, budúci vysokoškoláci budú môcť zažiť živé vysielanie školského Rádia Aetter, otestovať sa z cudzích jazykov a pozrieť si aj priestory univerzity.

V súčasnosti na škole študuje 5 258 študentov, z nich viac ako polovica (2 375) na najväčšej Fakulte masmediálnej komunikácie. Tam aj každoročne smeruje podľa Štefánkovej najviac prihlášok od stredoškolákov, v závese za ňou je inštitút fyzioterapie. Študenti majú vo voľnom čase príležitosť participovať na chode folklórneho súboru Trnafčan, spevokolu UniTTy, časopisu Atteliér, divadla The (art)re či rádia Aetter.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >