Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč.
Foto: Varecha.skČo si pripravíte už tento víkend? Vyberiete si opité piškóty, jemný jablkový koláč bez miesenia, čokoládovo-kokosový zákusok s parížskou šľahačkou, pavlovky pre začiatočníkov, jablkový koláč podľa receptu mojej mamy, zamatovú čokoládovú tortu, medové kolieska s pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou, kokosové ježe, nepečený karamelový cheesecake, fantastickú čokoládovo-smotanovú tortu s ovocím alebo najjemnejší strúhaný tvarohový koláč, na ktorý vám nižšie hneď aj ponúkame recept? Všetka chutné recepty nájdete na tomto odkaze.
Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč
Tvarohová plnka:500 g polotučného hrudkového tvarohu
2 ks žĺtka
3 ks bielka
70 g kryštálového cukru
1 PL vanilkového cukru
1 PL kukuričného škrobu
1 PL krupice
Cesto:
60 g kryštálového cukru
300 g polohrubej múky
9 g prášku do pečiva
1 ks žĺtku
200 g masla
30 g kakaa
Postup:
1. Tvarohová plnka: Bielky vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Tvaroh zomlieť. K mletému tvarohu pridať škrob, krupicu, žĺtky a dôkladne ručne premiešať. Do tvarohovej zmesi pridať vyšľahané bielky a ešte raz dobre premiešať.
2. Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, cukor a kakao. Pridať mäkké maslo a žĺtok, vypracovať cesto.
3. Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, z ktorých jednu vložiť na 30 minút do mrazničky. Druhú časť cesta rozvaľkať a vložiť na plech (26×26 cm) vopred vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne navrstviť tvarohovú plnku a zhora nastrúhať cesto z mrazničky. Piecť 20 minút pri 180 °C a potom ďalších 20-25 minút pri 160 °C. Tvarohový koláč vybrať z plechu, keď je studený.