Tieto zákusky, koláče a torty si vlani vyslúžili najviac vašej pozornosti

gb, 15. januára 2022 o 04:15

Pozrite sa, aké sladké dobroty leteli na portáli Varecha.sk minulý rok. Na týchto 11 receptov si kliklo najviac čitateľov. Zaslúžene. Každá jedna tortička, zákusok či koláčik nielenže lákavo vyzerá, ale určite aj chutí. Mali by ste vyskúšať...

Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč.

Foto: Varecha.sk

Čo si pripravíte už tento víkend? Vyberiete si opité piškóty, jemný jablkový koláč bez miesenia, čokoládovo-kokosový zákusok s parížskou šľahačkou, pavlovky pre začiatočníkov, jablkový koláč podľa receptu mojej mamy, zamatovú čokoládovú tortu, medové kolieska s pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou, kokosové ježe, nepečený karamelový cheesecake, fantastickú čokoládovo-smotanovú tortu s ovocím alebo najjemnejší strúhaný tvarohový koláč, na ktorý vám nižšie hneď aj ponúkame recept? Všetka chutné recepty nájdete na tomto odkaze.

Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč

Tvarohová plnka:
500 g polotučného hrudkového tvarohu
2 ks žĺtka
3 ks bielka
70 g kryštálového cukru
1 PL vanilkového cukru
1 PL kukuričného škrobu
1 PL krupice

Cesto:
60 g kryštálového cukru
300 g polohrubej múky
9 g prášku do pečiva
1 ks žĺtku
200 g masla
30 g kakaa

Postup:
1. Tvarohová plnka: Bielky vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Tvaroh zomlieť. K mletému tvarohu pridať škrob, krupicu, žĺtky a dôkladne ručne premiešať. Do tvarohovej zmesi pridať vyšľahané bielky a ešte raz dobre premiešať.

2. Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, cukor a kakao. Pridať mäkké maslo a žĺtok, vypracovať cesto.

3. Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, z ktorých jednu vložiť na 30 minút do mrazničky. Druhú časť cesta rozvaľkať a vložiť na plech (26×26 cm) vopred vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne navrstviť tvarohovú plnku a zhora nastrúhať cesto z mrazničky. Piecť 20 minút pri 180 °C a potom ďalších 20-25 minút pri 160 °C. Tvarohový koláč vybrať z plechu, keď je studený.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >