Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou.
Foto: varecha.skTento zoznam vám urobí chute! Pripravíte si cez víkend zapekané zemiaky s kyslou kapustou a mletým mäsom, kuracie prsia v karí marináde, bravčové pliecko na znojemský spôsob alebo marinované pečené zemiaky s kuracím mäsom z jedného plechu? Prípadne vás zaujme iný recept? Všetky nájdete na tomto odkaze. Ako ochutnávku ponúkame recept na jednoduché bravčové mäso s tarhoňou.
Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou
Suroviny:500 g bravčového mäsa
1 ks cibule
1-2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie čierne mleté
paprika červená mletá
rasca
ligurček
masť
tarhoňa
Postup autorky receptu:
1. Mäso naklepem, osolím a okorením. Plátky mäsa z oboch strán sprudka opečiem na masti, aby sa mäso zasiahlo. Mäso vyberiem a do výpeku pridám nakrájanú cibuľu a cesnak.
2. Keď je cibuľa s cesnakom opečená, pridám mletú papriku, soľ, korenie a rascu, chvíľku posmažím a pridám mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.
3. Podlejem vývarom alebo vodou. Dusím na miernom ohni do mäkka. Dochutím ligurčekom.
4. Tarhoňu opražím na masti do zhnednutia. Zalejem vodou a pridám soľ korenie. Na miernom ohni varím do zmäknutia.