15 receptov na najlepšie hlavné jedlá minulého roka

gb, 8. januára 2022 o 04:15

Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou, stroganov, bravčové rezne v cestíčku z kyslej smotany. Ktoré ďalšie hlavné jedlá patrili do pätnástky najvyhľadávanejších receptov na webe o varení Varecha.sk?

Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou.

Foto: varecha.sk

Tento zoznam vám urobí chute! Pripravíte si cez víkend zapekané zemiaky s kyslou kapustou a mletým mäsom, kuracie prsia v karí marináde, bravčové pliecko na znojemský spôsob alebo marinované pečené zemiaky s kuracím mäsom z jedného plechu? Prípadne vás zaujme iný recept? Všetky nájdete na tomto odkaze. Ako ochutnávku ponúkame recept na jednoduché bravčové mäso s tarhoňou.

Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou

Suroviny:
500 g bravčového mäsa
1 ks cibule
1-2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie čierne mleté
paprika červená mletá
rasca
ligurček
masť
tarhoňa

Postup autorky receptu:
1. Mäso naklepem, osolím a okorením. Plátky mäsa z oboch strán sprudka opečiem na masti, aby sa mäso zasiahlo. Mäso vyberiem a do výpeku pridám nakrájanú cibuľu a cesnak.

2. Keď je cibuľa s cesnakom opečená, pridám mletú papriku, soľ, korenie a rascu, chvíľku posmažím a pridám mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.

3. Podlejem vývarom alebo vodou. Dusím na miernom ohni do mäkka. Dochutím ligurčekom.

4. Tarhoňu opražím na masti do zhnednutia. Zalejem vodou a pridám soľ korenie. Na miernom ohni varím do zmäknutia.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >