Rýchle, ľahké a chutné keksíky na desiatu či ku káve, hotové za 10 minút

Patricia Poprocká, 27. novembra 2021 o 04:49

Ak chcete niečo sladké hotové bez väčšej námahy a za pár minút, tieto keksíky (alebo moderne cookies) sú ideálnym riešením. Potrebujete na ne jednu misku, v ktorej zmiešate všetko potrebné a potom už len pečiete.

Rýchle, chutné, dokonca i zdravé. Sušienky sú obľúbenou detskou pochúťkou, domáce vždy lepšie než z obchodu.

Foto: shutterstock

Výhodou je, že si keksíky môžete nachutiť podľa fantázie, vždy inak. Sú pripravené zo zdravých surovín, takže ich môžete bez výčitiek svedomia dať aj deťom na desiatu či podávať aj ako suché vianočné pečivo.

Základný recept je: V miske zmiešajte 250 gramov ovsených vločiek, 100 gramov hnedého cukru, 300 gramov múky, jedno maslo (najlepšie nastrúhané veľkom syrovom strúhadle), tri vajíčka a trocha sódy bikarbóny. Do toho pridajte oriešky a semiačka, aké obľubujete, resp. máte aktuálne doma. Recept udáva ľanové, sézamové a slnečnicové semienka, k tomu posekané vlašské orechy a lieskovce. Pokojne však môžete namiesto orechov pridať napríklad chia semienka, alebo mandle či iné orechy.

Na dochutenie použite pravú vanilku. Ak máte radi výraznejšie chute, môžete dať aj trošku anízu, škorice, kardamónu alebo korianderu. No a ešte postrúhanú kvalitnú horkú čokoládu.

Všetko zmiešajte, a keď masa drží pohromade, tvarujte keksíky-pagáčiky. Pečte na 200 stupňoch 10-15 minút. Sú naozaj chutné, vyskúšajte!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >