Testy Logickej olympiády si môžu vyskúšať všetky deti

SITA, 30. marca 2020 o 04:33

Deti, ktoré pre zatvorené školy z dôvodu pandémie trávia tieto týždne doma, si môžu vyskúšať svoje vedomosti a nadanie. Iniciatíva Rozumieme nadaným zverejnila po prvýkrát testy finálových kôl celoslovenskej súťaže Logická olympiáda.

Deti si môžu vyskúšať svoje logické myslenie.

Foto: Shutterstock.com

Ako informoval organizátor projektov a aktivít celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným Ľuboš Lukáč, po prvýkrát sa tak finálové úlohy dostanú voľne medzi všetky deti z celého Slovenska. „Budú sprístupnené zadarmo a finalistom môže byť teraz každý doma. Úlohy testu sú zamerané na logické myslenie, matematický a priestorový úsudok či verbálne myslenie,“ prezradil Lukáč.

Úlohy štyroch finálových ročníkov Logickej olympiády nájdu záujemcovia na webovej stránke www.nadanedieta.sk. Po vyplnení testu žiakom základnej školy je odpovede na ľubovoľný z testov možné spolu s menom a priezviskom žiaka, školou a mestom poslať na e-mail nadanedieta@gmail.com. „Test vyhodnotíme a najlepších riešiteľov vyhlásime a odmeníme v prvý júnový deň na Medzinárodný deň detí,“ uviedol Lukáč.

Organizátorom projektov združených pod celoslovenskou iniciatívou Rozumieme nadaným je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným organizuje každoročne viacero projektov, ktoré sú určené mimoriadne nadaným deťom. Medzi najúspešnejšie patrí Logická olympiáda. Určená je žiakom základných škôl, konkrétne žiakom so všeobecným intelektovým nadaním. Súťaž sa koná v súťažných kategóriách prvý a druhý stupeň a v školských kolách preverí každý rok viac ako dvetisíc intelektovo nadaných žiakov.

Iniciatíva musela pre epidemiologickú situáciu na poslednú chvíľu zrušiť finálového kolo súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš, na ktorom sa 10. marca malo stretnúť 80 žiakov 5. až 9. ročníkov základných škôl z celého regiónu, ktorí do finálového kola postúpili prostredníctvom školských škôl.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >