Doma s deťmi. Aktivita 3: Kto nájde a vyrieši všetky schované úlohy?

Gabriela Bachárová, 27. marca 2020 o 03:53

Aj dnes pokračujeme v našom novom seriáli, v ktorom dávame rodinám tipy, ako sa zabaviť doma v karanténe. Pobyt vonku je obmedzený, našťastie sa veľa aktivít dá preniesť aj do domáceho prostredia. Verili by ste, že bojovú hru si môžete zahrať aj v obývačke?

Bojovú hru si môžete zahrať aj u vás doma.

Foto: Shutterstock.com

Ako na to? Rozdeľte sa doma na dve družstvá, každé pritom môže mať hoc aj jedného člena. Pripravte si niekoľko papierikov, napríklad desať. Očíslujte ich a napíšte na ne rôzne úlohy, napríklad zaspievaj pesničku, vymysli básničku, urob desať výskokov, vykukni z okna a popíš na papier, čo vidíš, povedz, aké sú hlavné hygienické zásady boja proti koronavírusu a tak ďalej a tak ďalej. Môžete do úloh hravo zapojiť aj školu. Vypočítaj tieto príklady, doplň správne i a y, nakresli tri tvary a podobne. To sa dnes veľmi hodí.

Papieriky schovajte rôzne po byte či dome a druhý hráč či druhá skupina ich musí hľadať. Dajte však pozor, aby ste ich neschovali na neprístupné miesta alebo tam, kde ich nikto nebude schopný nájsť. To by mohlo deti od hrania odradiť. Dohodnite sa preto tak, že z papierika vždy musí kúsok trčať von. Vyhráva družstvo, ktoré nájde všetky papieriky a správne vyplní všetky úlohy. Dobrú zábavu vám prajeme!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >