Tak treba učiť! Učiteľka vysvetľuje anatómiu človeka naozaj originálne

Gabriela Bachárová, 9. januára 2020 o 05:03

Ako sa dá vyučovať biológia človeka? V slovenských podmienkach zväčša tak, že deťom učiteľ diktuje do písanky, koľko kostí obsahuje ľudské telo alebo z čoho sa skladá srdce. Nuda zaručená!

Verónica Duque používa pri výučbe originálne metódy.

Foto: Twitter, @mikemoratinos

Celkom inak na to ale ide španielska učiteľka Verónica Duque, ktorá stojí za katedrou už pätnásť rokov. Deti sa snaží v škole zaujať, pretože vie, že ak ich spôsob výuky nadchne, ľahšie a ochotnejšie si učivo zapamätajú a ešte ich to aj bude baviť.

Ako vyzerá ľudské telo? To sympatická, 43-ročná učiteľka na hodinách biológie ukazuje oblečená v jedinečnej kombinéze, ktorá ukazuje všetky telesné orgány a ostatné časti ľudského organizmu.

Ako učiteľka pristupuje k vyučovaní, to sa veľmi páči jej manželovi Michaelovi, ktorý fotografie v originálnej kombinéze zavesil na sociálnu sieť Twitter. Tam si hneď získali zaslúžený záujem a rešpekt. „Som veľmi hrdý na túto sopku nápadov a šťastný, že je to moja manželka. Dnes vysvetľovala anatómiu človeka veľmi originálnym spôsobom. A deti boli nadšené. Úžasné, Verónica!" nešetril manžel chválou.

Sympatická učiteľka v akcii.

Foto: Twitter, @mikemoratinos

Učiteľka prišla na nápad s kostýmom, keď surfovala po internete a uvidela v internetovom obchode plavky, ktoré imitovali anatómiu ľudského tela. Od myšlienky nebolo k jej realizácii ďaleko.

„Dobre som vedela, že pre deti je ťažké predstaviť si, ako vyzerajú vnútorné orgány a pomyslela som si, že by stálo za pokus vyskúšať to,“ vysvetlila pre server BoredPanda. com, kde sa vzal nápad postaviť sa pred deti v netradičnom kostýme.

Inovatívna učiteľka využíva prekvapivé metódy výučby aj v iných predmetoch, okrem biológie vyučuje ešte aj spoločenské vedy, španielsky a anglický jazyk. A deťom sa to prirodzene páči, veď sa v laviciach nenudia. Tipujeme, že pre väčšinu slovenských učiteľov by to mohol byť problém, možno by si mysleli, že tým v očiach žiakov utrpí ich autorita. Tí by však na to určite mali iný názor.









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >