
Ovocný koláč je vďačným letným dezertom.
Foto: shutterstock.comĽahká práca a chutný výsledok, ovocné koláče sú vďačným letným osviežením. Nezáleží, či máte na stole čerešne, marhule, jablká alebo ríbezle, tieto koláčiky môžete rýchlo a jednoducho pripraviť z čohokoľvek. Nech sa páči, vyberte si ako.
Ovocný koláč je vďačným letným dezertom.
Foto: shutterstock.comOd klasiky so šunkou a syrom až po netradičné kombinácie s bryndzou, lososom alebo mäsom. Nájdite si obľúbenú slanú náplň do palaciniek.
Vybehnite cez víkend na prechádzku do lesa, možno už aj u vás nájdete zelené koberce tejto zdravej rastlinky. Možností, ako využiť medvedí cesnak v kuchyni, je nepreberné množstvo.
Nemusíte cestovať do Portugalska, aby ste ochutnali povestné pastel de nata, portugalské pudingové koláčiky. Dajú sa ľahko pripraviť aj u nás. Kombinácia pudingu a lístkového cesta troška možno pripomína našu štrúdľu, ale naozaj len troška. Lahodná krémová pochúťka, ktorú si určite obľúbite.
Máloktoré jedlo vzbudzuje také protichodné vášne ako držková polievka. My však máme riešenie pre obidva tábory gurmánov. Kto nad držkami ohŕňa nos, môže si ju uvariť aj úplne bez nich.
Stačí kúsok chleba, zeleniny a máte postarané o rýchle raňajky či večeru. Dobrá nátierka je na nezaplatenie, dnes vám ponúkame tri rýchle a fantastické domáce recepty. Nech sa páči!
Nie je to jedlo, ktoré by človek jedol každý deň či si ho nachystal na rýchlu večeru. Tatársky biftek, pripravovaný zo surového mäsa, patrí skôr k delikatesám na výnimočné príležitosti. Tento náš vegetariánsky je ale výnimkou. Nachystáte ho naozaj rýchlo a chutí výborne.
Šúľance najčastejšie robíme nasladko. Ale ak vybočíte zo zabehnutých koľají, objavíte nové možnosti, čo podávať na obed alebo večeru. Vymeňte mak, strúhanku a cukor za kyslú kapustu, klobásku či slaninku.