Svieže ovocné koláče. Tri veľmi jednoduché rýchle recepty

Patricia Poprocká, 10. júla 2021 o 04:26

Ľahká práca a chutný výsledok, ovocné koláče sú vďačným letným osviežením. Nezáleží, či máte na stole čerešne, marhule, jablká alebo ríbezle, tieto koláčiky môžete rýchlo a jednoducho pripraviť z čohokoľvek. Nech sa páči, vyberte si ako.

Ovocný koláč je vďačným letným dezertom.

Foto: shutterstock.com

Superrýchly hrnčekový

Dva hrnčeky múky (akúkoľvek máte, pre zdravšie pečenie môžete zamiešať aj špaldovú či pohánkovú), hrnček cukru (môžete i menej), dve vajíčka, trošku sódy bikarbóny, pol hrnčeka oleja, trošku vanilky a hrnček mlieka. Všetko zmiešajte, vylejte na plech, posypte ovocím. Pečte na 180 stupňoch asi pol hodiny, ale závisí to od rúry.

Babičkina klasika

V miske rukou vypracujte cesto z postrúhaného masla, dvoch hrnčekov (500 gramov) múky, 10-20 gramov cukru a dvoch-troch vajíčok. Môžete pridať pre lepšiu chuť aj pomleté oriešky, ak máte, v takom prípade ale uberte múky. Cesto potom rozdeľte na dve polovice, každú rozvaľkajte. Jednu dajte na plech, naukladajte na ňu ovocie (môžete ho posypať voňavou škoricou alebo vanilkou), prikryte druhým cestom a dajte piecť. Ešte predtým popichajte cesto vidličkou, aby sa počas pečenia pekne spojilo a neoddeľovalo sa.

Nenáročný sypaný

V jednej miske zamiešajte 2 hrnčeky múky, hrnček cukru a vanilku. V druhej miske si pripravte zmes ovocia, z ktorého koláč chcete aj s príslušným ochutením (oriešky, vanilka, škorica). Zoberte tortovú formu, dajte do nej papier na pečenie a striedavo ukladajte vrstvu múky a cukru s vrstvou ovocia tak, aby vám na vrchu ostala vrstva múky a cukru. Tú polejte polovičkou roztopeného masla a dajte piecť. Hotový by mal byť za 50 minút pri 180 stupňoch. Ukáže vám to zlatistý povrch koláča.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >