Sedem trikov na šťavnaté a chrumkavé rezne. Poznáte ten s mliekom a pivom?

Patricia Poprocká, 18. novembra 2022 o 04:06

Chrumkavé, šťavnaté voňavé rezne, jedlo, bez ktorého si mnohí nevedia predstaviť nedeľu či nejakú oslavu. Aj v tomto prípade platí, že nie je rezeň ako rezeň, každý má obľúbený ten svoj. Ak hľadáte inšpiráciu, ako vaše rezne ozvláštniť, alebo – prečo nie – aj vylepšiť, možno vás osloví niektorý z týchto tipov.

Nie je rezeň ako rezeň.

Foto: Pravda, Robert Hüttner

Pivo do vajíčok

Pri príprave trojobalu rozšľahajte s vajíčkom trocha piva. Má zabezpečiť, aby mäso ostalo šťavnaté a zároveň mäkké.

Do múky, vajíčka a opäť do múky

Áno, a až potom do strúhanky. Dôvod? Rezne budú mäkké a nadýchané.

Mäso pred prípravou namáčať

Do mlieka, podobne ako ryby. Najmenej na hodinu, ale pokojne aj na celú noc. Zabezpečí sa tým šťavnatosť mäsa a ak niekomu vadí pach bravčoviny či kuraciny, tak mlieko pohltí, resp. zmierni aj ten.

Bravčová masť na vyprážanie

Naše babičky na ňu nedali dopustiť a v tejto tradícii pokračujú aj mnohí šéfkuchári. Bravčová masť na vyprážanie bravčových rezňov je skrátka tá najlepšia kombinácia. Čo do chuti i primeranej mastnoty.

Rýchle obaľovanie

Ak nemáte práve čas babrať sa s obedom, uľahčite si obaľovanie. Z trojobalu spravte dvoj, a to tak, že vajíčko zmiešate so soľou a múkou (prípadne i so spomínanou trochou piva). V tejto zmesi obalíte mäso a následne v strúhanke.

Bylinkové kúzlo

Do vajíčka rozšľahajte trocha oregana alebo majoránky. Rezne nebude tak cítiť za mäsom, naopak, získajú trochu tajomný bylinkový nádych.

Namáčanie v pive

Podobne ako do mlieka, len použijete pivo. Efekt by mal byť ten istý – mäso mäkké a šťavnaté, len tá príchuť bude trocha iná. Ale stojí za to.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >