
Nie je rezeň ako rezeň.
Foto: Pravda, Robert HüttnerChrumkavé, šťavnaté voňavé rezne, jedlo, bez ktorého si mnohí nevedia predstaviť nedeľu či nejakú oslavu. Aj v tomto prípade platí, že nie je rezeň ako rezeň, každý má obľúbený ten svoj. Ak hľadáte inšpiráciu, ako vaše rezne ozvláštniť, alebo – prečo nie – aj vylepšiť, možno vás osloví niektorý z týchto tipov.
Nie je rezeň ako rezeň.
Foto: Pravda, Robert HüttnerVarené, pečené alebo hranolky. To je asi všetko, na čo sa často zmôžeme, keď chceme k mäsu podávať zemiakovú prílohu. Zo zemiakov však môžete urobiť aj oveľa lepšie prílohy.
Jedlá z ryže sú obľúbené na celej planéte. Ochutnáte niečo spoza hraníc alebo si radšej urobíte našu klasiku?
Možno separovať obaly od vajíčok či rolky z toaletného papiera? Kam s papierom na pečenie či účtenkami a čo s krabicou od pizze? Nie je papier ako papier a podmienky jeho správneho triedenia sa menia. Tu je stručný manuál a odpovede na najčastejšie otázky.
Každý z nás má doma aspoň jednu, čo však vieme o jej kvalite či škodlivosti? Veľké porovnanie kuchynských panvíc – ich trvanlivosti, funkčnosti, dopadov na zdravie a životné prostredie priniesol online magazín Ekoreštart a výsledky sú prekvapujúce.
Začali hokejové majstrovstvá sveta, ak patríte k fanúšikom, ktorí pri sledovaní zápasov radi niečo pod zub, sú tu pre vás naše recepty. Vyskúšajte namiesto kupovaných čipsov či tyčiniek tieto slané pochúťky, ktoré môžete zabaliť aj deťom na desiatu do školy.
Aj klasická bryndzová nátierka sa dá vylepšovať. Pozrite, čo všeličo do nej môžete pridať, aby ste si ju rôzne vychutnávali po celý rok. Pretože ju milujeme nielen v máji!
Šľahali sa ňou už starí Rimania, aby im uľavila pri reumatických bolestiach. Gazdovia ju dávali do jedla dobytku, aby ho obchádzali choroby a zlí duchovia. Jej vlákna sa používali aj na výrobu priadze, tkanín, šaty z nej boli odolnejšie ako z konope, jemnejšie ako z bavlny a teplejšie než vlnené. To všetko dokáže žihľava, ktorú zvykneme považovať za nepríjemnú burinu.