Nie je rezeň ako rezeň.
Foto: Pravda, Robert HüttnerSedem trikov na šťavnaté a chrumkavé rezne. Poznáte ten s mliekom a pivom?
Chrumkavé, šťavnaté voňavé rezne, jedlo, bez ktorého si mnohí nevedia predstaviť nedeľu či nejakú oslavu. Aj v tomto prípade platí, že nie je rezeň ako rezeň, každý má obľúbený ten svoj. Ak hľadáte inšpiráciu, ako vaše rezne ozvláštniť, alebo – prečo nie – aj vylepšiť, možno vás osloví niektorý z týchto tipov.
Domácnosť a varenie - ďalšie články
-
Recept na víkend Púpavový med a sirup s originálnymi prísadami, ktoré im dodajú výnimočnú príchuť
Tráva je žltá, azda nikdy neplatí viac ako teraz, keď je plná kvitnúcich púpav. Tieto krásne kvietky možno využiť i v kuchyni – skúste z nich med či fantastický sirup. Do tradičných receptov možno pridať aj niečo navyše, uvidíte, čo to urobí s chuťou!
-
Sadiť zeleninu na sídisku – prečo nie? Komunitné pestovanie je dnes trend, ale rátajte aj s tým, že úrodu vám zje niekto iný
Stačí pôda, voda a slnko, zeleninu možno vypestovať kdekoľvek, aj na sídlisku. Na siatie je teraz ideálny čas, škoda ho nevyužiť.
-
Recept na víkend Americké strapaté rezne – rýchly nedeľný obed. Nakrájaš, zamiešaš a pečieš
Žiadne pracné vyklepávanie mäsa ani obaľovanie v trojobale, naopak. Aj sviatočný nedeľný obed môže byť hotový raz-dva. Skúste rezne podľa tohto receptu: Nakrájaš, zamiešaš, pečieš.
-
Kam patrí kelímok od jogurtu, kam kartón od mlieka? Viete správne triediť obaly?
Mlieko a mliečne výrobky sú neoddeliteľnou súčasťou nášho jedálnička. Viete správne separovať ich obaly? Kam patrí kelímok od jogurtu, kam jeho vŕšok, kam obal sladeného mlieka?
-
Smoothie alebo čerstvá šťava – čo je zdravšie a prečo? Odborník má jasnú odpoveď
Ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť, záleží však aj na tom, v akej forme ho konzumujeme.
-
Čerstvá jarná bryndza a ovčí syr môžu byť aj nebezpečné. Na TOTO pozor!
Milujete jarnú čerstvú bryndzu alebo ovčí syr? Tie priamo od chovateľov chutia skvele, majú však jeden háčik – možno sa z nich nakaziť kliešťovou encefalitídou. A to ak sú vyrobené z nepasterizovaného mlieka zvieraťa, ktoré bolo nakazené od kliešťa. Platí to ovčie či kozie mlieko Viete, ako sa nákaze vyhnúť?
-
Nie je praženica ako praženica. Tri recepty s fantáziou na tento „najjednoduchší“ kuchársky vývtor
Praženica sa vo všeobecnosti považuje za jedno z najjednoduchších jedál, ktoré zvládne aj kuchársky začiatočník. Nie je to však celkom tak, aj miešané vajíčka treba vedieť dobre pripraviť a navyše – nie je praženica ako praženica.
-
Recepty
Čokoládovo–oriešková nátierka (domáca Nutella)
-
CESTOVANIE
Kam ujsť pred 3. svetovou vojnou? Tu je 12 krajín, kde prežijete
-
ZDRAVIE
Ako stáť na zastávke, ísť cez prechod a po ceste, aby vás nezrazilo auto? Veľa ľudí o týchto pravidlách ani len netuší
-
ŽENA
Zelená či biela? Ktorá špargľa je jemnejšia a ktorá má horkastú chuť? Vyskúšajte tieto recepty
-
SPRÁVY
786. deň: Rusko zaútočilo na čiernomorský prístav na juhu Ukrajiny, potvrdil Zelenskyj