Recept na víkend: Superrýchly a superchutný jablkový koláč, ktorý pripravíte za päť minút

Patricia Poprocká, 12. septembra 2020 o 05:40

Nemusíte strúhať jablká ani vyvaľkávať cesto, čo pri jablkových koláčoch zaberá najviac času. S týmto koláčom nie je žiadna piplačka, môžete ho podávať ako zákusok ku káve, aj ako desiatu na výlet či do práce. A hotový je naozaj rýchlo!

Koláč z jabĺk nikdy nesklame, chutný je spravidla vždy, nech ho pripravíte akokoľvek.

Foto: shutterstock.com

Potrebujete naň: 1 maslo, 4 vajíčka, cukor, 250 gramov múky, 120 gramov mletých orieškov, aspoň 4 jablká, nakrájané na kocky, prášok do pečiva alebo trocha sódy bikarbóny, dve lyžice kakaa (ak nemôžete kakao, chutný bude aj bez neho) a trošku z nasledovných korenín: škorica, zázvor, aníz, koriander, muškátový oriešok, kardamón, klinček a nové korenie.

Postup: Vajíčka vymiešajte s maslom a cukrom do peny, v druhej miske zasa zmiešajte múku s koreninami, kakaom a práškom do pečiva. Potom obe zmesi zmiešajte dokopy a ako posledné pridajte jablká.

Čo sa týka cukru, pôvodný recept hovorí o 250 gramoch, je to však príliš veľa, postačí sto gramov, vynikne chuť jabĺk, korenín aj orieškov.

Odporúčané pečenie je na zhruba 180 stupňoch Celzia, približne hodinu. Je to však len orientačný čas aj teplota, keďže každá rúra pečie inak. Najlepšie je si koláč po čase skontrolovať, jemným pichnutím špáratka alebo vidličky, či sa nelepí.

Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >