Recept na víkend: Jablkovo-hruškové guľky, rýchly dezert pre veľkých i malých

Patricia Poprocká, 9. októbra 2021 o 04:23

Jabĺk a hrušiek je ešte stále dosť, a ak neviete, čo s nimi, vyskúšajte tieto guľôčky. Môžu ich aj celkom malé deti a príprava je veľmi jednoduchá.

Ak chcete, môžete ich namáčať aj v čokoláde. Ilustračné foto.

Foto: PRAVDA, Renáta Jaloviarová

Guľôčky možno ponúkať ako rýchle sladké občerstvenie alebo ľahký dezert namiesto kupovaných sladkostí, prečo nie. Recept na ne ponúka trojica Anetta Vaculíková, Eva Blaho a Katarína Ovečková Medveďová v knihe Prvé príkrmy. Môžu ich už deti od ôsmich mesiacov, rovnako vhodné sú však guľôčky i pre dospelých, ktorí si ich môžu dochutiť podľa vlastnej vôle. Napokon, vyskúšajte sami, naozaj ich máte raz dva hotové.

Potrebujete: Na jedno jablko a jednu hrušku 120 gramov ovsených vločiek a čajovú lyžičku masla. Ak chcete robiť viac, množstvo, pochopiteľne, primerane znásobte.

Postup: Vločky opražte nasucho na rozohriatej panvici do zlatista. Potom ich rozmixujte a presypte do misky. Ovocie ošúpte, pokrájajte na kocky a poduste na masle, prípadne len zaparte, zhruba 3 až 5 minút. Pridajte ich k vločkám a popučte vidličkou. „Zmes by mala byť trošku lepkavá, aby sa dali formovať guľôčky, ktoré obalíme v kokose,“ upozorňujú autorky knihy Prvé príkrmy s tým, že ak chcete, môžete trocha kokosu zapracovať aj do samotných guľôčok. Potom už len vyformujte guľky, obaľte v kokose a môžete podávať.

Toľko recept pre malých, pre dospelých ho môžete ozvláštniť, čímkoľvek vám napadne. Pridať trocha cukru, med, škoricu, pomleté oriešky, možno trocha likéru, do stredu mandľu, prípadne namiesto kokosu ich namáčať do čokolády... Možností je veľa, určite si nájdete tú svoju. Prajeme príjemnú prípravu!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >