Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Foto: varecha.skDesať nápaditých receptov na slané palacinky môžete nájsť na webe www.varecha.sk, konkrétne na tomto odkaze. V ponuke sú výborné palacinky plnené šunkou a syrom, špenátové palacinky, slané palacinky plnené mäsom, vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom, galettes (francúzske palacinky z pohánkovej múky), mäsové „hortobádske“ palacinky, cviklové palacinky s bryndzou a so špenátom či zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagní.
Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie. A tak už každý správny kuchár netrpezlivo čaká na jar, aby pri varení, pečení alebo príprave studených dobrôt mohol opäť použiť čerstvé vňate, lístky, stonky. Ale pozor, merať na laboratórnych váhach, aby len vyzdvihli a podčiarkli chuť jedla.Suroviny
200 g hladkej múky
750 ml mlieka
3 ks vajec
20 g koriandra
30 g kôpru
50 g rukoly
250 g údeného lososa
1 ks citróna
150 g bieleho jogurtu
mleté čierne korenie
soľ
olej
Postup
1. Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky. Palacinky upečieme na panvici z oboch strán.
2. Dresing: Do jogurtu vytlačíme šťavu z 1 citróna, pridáme 10 g najemno nasekaného kôpru, dochutíme soľou a korením.
3. Hotové palacinky natrieme dresingom, rozložíme premytú osušenú rukolou, kúsky údeného lososa a zakrútime.