Recept na víkend: Vyrobte si vlastnú raňajkovú zmes z vločiek, sušeného ovocia, semienok a orieškov

Gabriela Bachárová, 20. júna 2020 o 04:10

Nekupujte si ju drahú v obchode, ale skúste si doma pripraviť vlastnú raňajkovú zmes, ktorú už len pridáte do jogurtu či si z nej urobíte chutnú kašu. Vydrží vám dlho a výhodou je tiež to, že si ju vyrobíte len z tých surovín, ktoré máte radi.

Z raňajkovej zmesi si pripravíte chutnú kašu.

Foto: Shutterstock.com

Vlastnú raňajkovú zmes si pripravíte tak, že do väčšej nádoby nasypete rôzne druhy vločiek, na výber máte napríklad pšeničné, ovsené, pohánkové, quinoové, ražné, amarantové či pšenové. Pridajte semienka: ľanové, chia, slnečnicové alebo dyňové.

Nasleduje sušené ovocie podľa vlastného výberu: hrozienka, slivky, marhule, ananás, figy, datle, jablká, hrušky, papája, veľmi efektné na pohľad a aj veľmi chutné sú tiež kokosové plátky. Vyberajte si nesírené a neprisladzované ovocie. Väčšie kusy ovocia samozrejme nakrájajte na menšie.

Dôležitou súčasťou zmesi sú oriešky: mandle, pistácie, lieskové, vlašské, pekanové, kešu, makadamové, píniové či para orechy.

Zmes premiešajte alebo pretrepte a uložte ju na tmavé a suché miesto. Používať môžete podľa potreby. Stačí zmes pridať do jogurtu, prihodiť čerstvé ovocie, med či marmeládu. Alebo si z nej môžete urobiť skvelú raňajkovú kašu. A garantujeme vám, že ju budete chodiť ochutnávať aj len tak, veľkou lyžicou priamo do úst, pretože jej chuť je skutočne neodolateľná.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >