Krásna, rýchla a zdravá. Čas tekvíc je tu, tak ho využime!
Foto: shutterstock.comNa polievku potrebujete tekvicu, najlepšie maslovú alebo hokkaido. Zbavte šupky, nakrájajte na kocky (aj s jadierkami) a uvarte v troche vody. Osoľte, pre lepšiu chuť pridajte cesnak. Keď tekvica zovrie a zmäkne, rozmixujte ponorným mixérom. Zalejte smotanou a dolejte vody, podľa žiadanej hustoty krému. Ak máte radi, môžete pridať ešte zemiaky, nakrájané na drobné kocky, ale nie je to potrebné, polievka bude sýta a lahodná aj tak.
Ako prílohu k nej pripravíme placky, prípadne posúchy z kvasenej kapusty. Kapustu vyžmýkajte od prebytočnej vody (nie však úplne) a nakrájajte na menšie časti. Pridajte vajíčko (resp. dve, podľa množstva kapusty) a trocha múky, aby to držalo pokope. Nemusíte soliť, keďže kapusta má sama výraznú chuť. Ak obľubujete čierne korenie, tak okoreňte. Potom robte na panvici placky. Je už na vás, či na oleji, alebo bez neho zdravšie posúchy.
Obe jedlá potom podávajte spolu. Dobré sú aj osobitne, spolu je to však to pravé.