Recept na víkend Uhorková, jahodová či bylinková klasika? Skúste svieže chutné limonády

Patricia Poprocká, 3. júla 2021 o 03:49

V horúcich dňoch sú na nezaplatenie. Ak sa vám už žiada na chvíľu vymeniť obyčajnú vodu za iné, nemusíte hneď siahať po kupovaných limonádach. Obsahujú množstvo cukrov, umelých prísad a aj tak vám neuhasia smäd. Rozmanité chute si môžete pripraviť aj doma, a to bez veľkých nákupov, často z jednoduchých surovín. Tu sú naše recepty.

Vyzerá lákavo a chutí skvele. Niet nad domáce limonády!

Foto: shutterstock.com

Jahodová

Servíruje sa s nimi šampanské, v tejto podobe je to však limonáda vhodná aj pre deti. Do džbánu s vodou vložte jahody a mätu a nechajte chvíľu odstáť. Vôňa a chuť bude jedinečná. Nemusíte pridávať cukor, sladkosť dodá jahoda, ktorú zjete. Ak práve nemáte jahody, môžete skúsiť pridať akékoľvek ovocie, aké máte. Ak chcete, pridajte i trochu citróna. Nebojte sa kombinovať, výsledok môže byť pozoruhodný!

Zázvorovo-uhorková

Znie to zložito, ale chutí zaujímavo. A je to ešte k tomu zdravé. Do vody nakrájajte šalátovú uhorku (aj so šupkou). Na liter sa odporúča asi pol uhorky, je to ale na vás. Pridajte pár kociek/plátkov zázvoru a citrónovú šťavu. Nechajte chvíľu odstáť a môžete piť. V prípade potreby môžete aj dosladiť – cukrom, medom, stéviou.

Bylinková

Do džbánu s vodou dajte za hrsť mäty alebo medovky alebo koly bylinky, nie nápoja (alebo zo všetkého trochu, prípadne pokombinujte ako vám napadne). Vytlačte citrón a môžete piť. Ak máte chuť na sladké, tak doslaďte hnedým cukrom, stéviou, prípadne domácim sirupom. Skvelú príchuť dodá bazový sirup, ale tiež medovkový (recept nájdete TU) či mätový. Ak máte chuť na niečo ostrejšie, pridajte tam aj pár kociek zázvoru.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >