![](/foto/clanky/d/4/d40b7c-2023-05-12-varecha-809e9c467d78a68235846c7c-608x342b.jpg)
Chutné, trvanlivé a domáce s jednoduchou prípravou.
Foto: PRAVDA, Ivan MajerskýZačali hokejové majstrovstvá sveta, ak patríte k fanúšikom, ktorí pri sledovaní zápasov radi niečo pod zub, sú tu pre vás naše recepty. Vyskúšajte namiesto kupovaných čipsov či tyčiniek tieto slané pochúťky, ktoré môžete zabaliť aj deťom na desiatu do školy.
Chutné, trvanlivé a domáce s jednoduchou prípravou.
Foto: PRAVDA, Ivan MajerskýKomu by sa chcelo v horúcom lete babrať s jedlom. Niet však nad domácu ľahkú a výživnú stravu, a práve na takéto rýchle obedy vám dnes ponúkame recept. Trikrát cestoviny, nech sa páči, vyberte si.
Kto ich na jar posadil, už zrejme nevie, čo s nimi. Cukety dorastajú jedna radosť a ich výhodou je, že ich možno pripraviť na sladko aj slano. Je z nich dokonca aj výborný perník. Recept je rýchly, jednoduchý a chutný.
Ovocie je najlepšie čerstvé – má najviac vitamínov, predsa len sa oplatí z neho niečo pripraviť aj na zimu. Dnes, v čase ríbezlí, si spravme fantastický džem. Vyberte si jeden z našich troch receptov.
Čo si v lete pripravíš, v zime akoby si našiel – platí to o zaváraninách, ktorých čas je práve v tomto období. Dnes ponúkame recepty na nakladané uhorky – sladkokyslé, chrumkavé, jednoducho fantastické. Vyberte si – s nálevom či bez.
Huby už rastú a nemusíte ich dať všetky hneď sušiť. Skúste niektorý z našich troch tipov na pochúťky z čerstvých húb. Okrem toho, že sobre chutia, sú aj prospešné pre naše zdravie. Majú protizápalové účinky a prospievajú srdcu.
Máte radi čínsku kuchyňu? Ich rýchle občerstvenia alebo reštaurácie ponúkajú naozaj chutné jedlá so špecifickou chuťou, ktoré doma nie vždy vieme pripraviť, ale za pokus to stojí. Náš dnešný recept – typická čínska ostro-kyslá polievka.
Nepotrebujete naň veľa, iba čas a pár korenín. Pečený bôčik podľa receptu starých mám chutí výborne a nevyžaduje si ani veľa námahy. Len trpezlivosť, kým sa mäsko správe prepečie.