
Chutné, trvanlivé a domáce s jednoduchou prípravou.
Foto: PRAVDA, Ivan MajerskýZačali hokejové majstrovstvá sveta, ak patríte k fanúšikom, ktorí pri sledovaní zápasov radi niečo pod zub, sú tu pre vás naše recepty. Vyskúšajte namiesto kupovaných čipsov či tyčiniek tieto slané pochúťky, ktoré môžete zabaliť aj deťom na desiatu do školy.
Chutné, trvanlivé a domáce s jednoduchou prípravou.
Foto: PRAVDA, Ivan MajerskýStredne tvrdý syr s exotickým názvom sa pri vysokých teplotách nerozteká, preto sa pohodlne vypráža aj griluje. Jeho príprava aj chuť však môže byť rôzna, podľa toho, ako ho namarinujete, alebo akú prílohu k nemu zvolíte.
Je z nej vynikajúci sirup, limonáda a z nasušených kvetov i čaj, viete ale, že kvety bazy možno aj jesť? Ak ste milovníci palaciniek či rezňov, tieto recepty sú práve pre vás.
Varené, pečené alebo hranolky. To je asi všetko, na čo sa často zmôžeme, keď chceme k mäsu podávať zemiakovú prílohu. Zo zemiakov však môžete urobiť aj oveľa lepšie prílohy.
Jedlá z ryže sú obľúbené na celej planéte. Ochutnáte niečo spoza hraníc alebo si radšej urobíte našu klasiku?
Aj klasická bryndzová nátierka sa dá vylepšovať. Pozrite, čo všeličo do nej môžete pridať, aby ste si ju rôzne vychutnávali po celý rok. Pretože ju milujeme nielen v máji!
Pripraviť ich možno snáď milión spôsobmi, výsledok je vždy zhruba rovnaký a – deťmi milovaný. Palacinky, na toto jedlo (či dezert) ponúkame tri recepty. Vyberte si – zdravú verziu bez cukru i vajíčok, klasiku alebo na francúzsky spôsob.
Špargľa patrí medzi prvú jarnú zeleninu a je o to vzácnejšia, že jej sezóna trvá len niekoľko týždňov. Je veľmi zdravá a vychutnať si ju môžete naozaj rôzne - ako hlavné jedlo, prílohu, polievku či šalát. Už si stačí len vybrať.