Recept na víkend Tri rýchle slané pochúťky nielen k hokeju

Patricia Poprocká, 13. mája 2023 o 04:22

Začali hokejové majstrovstvá sveta, ak patríte k fanúšikom, ktorí pri sledovaní zápasov radi niečo pod zub, sú tu pre vás naše recepty. Vyskúšajte namiesto kupovaných čipsov či tyčiniek tieto slané pochúťky, ktoré môžete zabaliť aj deťom na desiatu do školy.

Chutné, trvanlivé a domáce s jednoduchou prípravou.

Foto: PRAVDA, Ivan Majerský

Nivové

Recept je veľmi jednoduchý: Štvrť kila syra niva vypracujte so štvrť kilom polohrubej múky a štvrť kilom masla. Cesto rozvaľkajte nie tenšie než pol centimetra a vykrojte maličkým pohárikom pagáčiky. Upečte na 175 stupňoch a skvelá slaná pochutina je na svete.

Pizza slimáky

Rozvaľkajte lístkové cesto. (Recept naň nájdete TU, ak chcete kupované, snažte sa o také, kde je čo najmenej konzervantov). Potrite ho paradajkovou šťavou, nasypte syr (alebo poukladajte plátkový), aký obľubujete, posypte oreganom. Kto chce, môže pridať aj plátky šunky alebo salámy. Cesto zrolujte a nakrájajte z neho kolieska – slimáky. Poukladajte na plech a upečte. Chutia teplé rovnako výborne ako studené.

Bryndzové

V máji je vraj bryndza najlepšia, tak škoda to nevyužiť. Vypracujte cesto z 300 gramov hladkej špaldovej múky (ak neobľubujete, môže byť i obyčajná pšeničná biela), 250 gramov bryndze a 200 gramov masla. Pridajte vajíčko, trocha sódy bikarbóny a soli podľa chuti. Potom ho rozvaľkajte a povykrajujte pagáčiky. Vrch ozdobte sézamovými semienkami, ľanovými, prípadne rozkrojenou čiernou olivou. Upečte na 180 stupňoch a podávajte vychladené.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >