10 slaných koláčov s bryndzou. Nepremeškajte príležitosť, teraz je najlepšia!

gb, 7. mája 2022 o 03:41

Kráľovnou tohto mesiaca je bryndza. Ovečky sa už pasú vonku, ich strava sa mení a odrazí sa to aj na chuti bryndze, ktorá má na jar najlepšie chuťové i výživové vlastnosti. Vychutnajte si ju v podobe týchto slaných koláčov.

Koláč bryndzovník.

Foto: varecha.sk

Desať perfektných receptov na slané koláčiky s bryndzou si môžete prečítať na tomto odkaze. Nepremeškajte príležitosť, bryndza je teraz najlepšia! A ako malú ochutnávku vám ponúkame recept na koláč bryndzovník.

Bryndzovník

Suroviny:
300 g múky hladkej
150 ml mlieka
1 ČL cukru
1 kocka droždia
1/2 ČL soli
3 PL oleja
1 ks veľkého zemiaka (uvareného v šupke)

Navrch:
500 g bryndze
2 kelímky smotany kyslej
300 g slaniny
2 ks cibule
pažítka

Postup:
1. Väčší, v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Z mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások a necháme ho nabehnúť.

2. Do misky od mixéra dáme nastrúhaný zemiak, hladkú múku, olej, soľ a vzídený kvások. Dobre vymiešame a zakryté cesto necháme nakysnúť.

3. Nakysnuté cesto trochu prepracujeme a rozvaľkáme, preložíme ho na vymastený pekáč, upravíme ho do krajov pekáča a necháme znova nakysnúť cca 10 minút.

4. Nakysnuté cesto natrieme plnkou z bryndze, smotany a trochy soli. Posypeme na mesiačiky pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninkou a dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na približne 25 minút.

5. Hotový bryndzovník posypeme pokrájanou pažítkou. Dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >