Recept na víkend Čipsy slané i sladké, po ktorých nemusíte mať výčitky svedomia

Patricia Poprocká, 14. mája 2022 o 03:46

Milovníci čipsov majú zrejme dávno svoj obľúbený druh i značku, ktorej sa tie domáce sotva vyrovnajú, ak však chcete skúsiť menej ťažkú verziu, je tu náš dnešný recept. Čipsy, ktoré sa netopia v mastnote, a po zjedení ktorých nemusíte mať výčitky svedomia, naopak.

Kelové čipsy chrumkavé, naslano.

Foto: Miriam Poprocká

Potrebujete na ne kel. Rozoberte ho na lístočky, umyte a nechajte vysušiť. Určite to nepodceňte, musia byť suché, aby boli potom pekne chrumkavé. Väčšie lístky roztrhnite na menšie kúsky, podľa toho, aké čipsy chcete. Kým kel schne, pripravte si omáčku, alebo dip, ak chcete modernejší názov.

Slaná omáčka
Robí sa z horčice a sézamových semienok. Zmiešate ich v miske s trochou vody, aby ste do nej mohli potom pohodlne namáčať jednotlivé lístočky. Teda omáčka nie príliš hustá ani riedka.

Potom v nej namáčajte jednotlivé kúsky lístočkov a dajte na plech piecť dvadsať minút na 120 stupňov. Pre pohodlné pečenie vystlite plech papierom.

Sladká omáčka
Sladká ako med, čiže bude z medu. A orieškov. Tie pomeľte na jemný prášok a potom rozmixujte ponorným mixérom v mede. Opäť pridajte trocha vody, aby to bolo primerane husté.

Ďalší postup je rovnaký – lístočky obaľte v omáčke a dajte piecť na 120 stupňov 20 minút.

Výsledok? Naozaj chrumkavé čipsy exotickej chuti, po zjedení ktorých si ešte môžete povedať, že sa stravujete zdravo.

Veľa šťastia s prípravou a dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >