Príprava trvá naozaj pár minút.
Foto: Radovan VarcholaPotrebujete naň dve cukety, dve červené cibule, konzervu šampiňónov, olej a syr tofu alebo klobásu – podľa toho, akú verziu chcete. Milovníci olív môžu pridať aj tie.
Všetko nakrájajte na drobné kúsky. Cuketu nešúpte, v obchode vyberte menšie kusy. Na oleji opražte najprv cibuľu a tofu (resp. klobásku). Posoľte mierne – ak robíte s klobásou, je slaná dosť, ak robíte s tofu, tak dochuťte troškou sójovej omáčky, ktorá je tiež slaná dosť. Potom pridajte cuketu a šampiňóny. Nechajte na sporáku, ale nie príliš dlho, aby cuketa nezostala rozvarená.
Kto má rád, môže pridať aj olivy, nakrájané na kolieska, nie je to ale nevyhnutné. Dochuťte ešte podľa vašich preferencií – čiernym korením, vegetou, bylinkami, ale chutiť to bude aj bez týchto prísad.
Podávajte s ryžou (môže byť aj hrášková ako na obrázku) a zeleninovou oblohou alebo kyslou uhorkou.