Recept na víkend 3x skvelé soté. Kuracie, hovädzie, bravčové, každé inak

Patricia Poprocká, 27. februára 2021 o 05:03

Ako jednoducho pripraviť mäso? Soté je vždy vďačnou voľbou, dá sa urobiť prakticky z každého mäsa, ponúka na výber množstvo chutí a dá sa podávať s akoukoľvek prílohou. Tu sú naše tipy na kuracie, hovädzie i bravčové soté. Každé jednoduché, každé vynikajúce, každé inak.

Nenáročné na prípravu a rýchlo hotové, soté sa teší veľkej obľube.

Foto: shutterstock.com

Kuracie

Mäso nakrájajte na kocky a dajte na panvicu s troškou oleja alebo masti a cesnaku. Dávajte pozor, aby sa nespiekol. Osoľte, okoreňte, pridajte aj trocha oregana a kurkumy. Keď je to z troch štvrtím mäkké, pridajte fľaštičku leča a nakladanú kukuricu. Ak obľubujete sladšiu chuť, môžete pridať ešte trocha kečupu. Ak nemáte radi sladké, nedávajte ani kukuricu. Dovarte a podávajte, najlepšie s ryžou.

Hovädzie

Nešetrite cibuľou. Môžete dať pokojne aj toľko, koľko máte mäsa. Posoľte, opražte ju na masti, prípadne oleji, kým nie je sklovitá. Pridajte mäso nakrájané na kocky. Pár minút spolu všetko miešajte a potom zalejte vínom (červené či biele, to je jedno, aké máte). Dochuťte čiernym korením, červenou paprikou a majoránkou. Potom to už len varte do zmäknutia, najlepšie v tlakovom hrnci. (Ak chcete bohatšiu omáčku, môžete ešte pridať aj trocha kečupu a horčice, ale nie je to potrebné.) Podávajte s cestovinami, posypané parmezánom a plátkami póru. Dá sa to však jesť aj s ryžou, bulgurom, tarhoňou, zemiakmi, chlebom, čímkoľvek.

Bravčové

Mäso nakrájame na kocky a prudko opražíme na masti, prípadne oleji. Keď chytí farbu, podlejeme vodou, pridáme soľ a čierne korenie. Necháme dusiť, kým zmäkne, najrýchlejšie v tlakovom hrnci. Na konci pridáme ešte červenú papriku a podávame. Fantasticky to chutí s chlebom a zaparenou kyslou kapustou.

Veríme, že ste si vybrali, prajeme dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >