Zeleniny nie je nikdy dosť, je veľmi zdravá a ľahko stráviteľná.
Foto: shutterstockZeleninové soté je ľahko stráviteľné, navyše telu dodá potrebné vitamíny, minerály i vlákninu. Čo naň potrebujeme?
Suroviny: 5-6 strúčikov cesnaku (podľa veľkosti), konzervu tmavej fazule (najlepšie bio bez cukru a umelých sladidiel), takú istú konzervu bielej fazule alebo cíceru, konzervu kukurice, dve veľké paradajky (prípadne hotovú paradajkovú šťavu, tiež v bio kvalite), bazalku, oregano, trošku rozmarínu, čierne korenie, soľ, olivový olej
Postup: Cesnak pokrájame na malé kúsky, mierne posolíme a na olivovom oleji zľahka opražíme. Naozaj len zľahka, aby sa nespiekol. Potom pridáme paradajky (resp. šťavu) a konzervy strukovín a kukurice. Privedieme do varu, dochutíme bylinkami a koreninami a soté je hotové.
Výborne sa hodí k ryži s hráškom, ako prílohu odporúčame akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny.
Dobrú chuť!