Recept na víkend Najrýchlejšie soté, ktoré máte hotové za päť minút

pt, 15. júla 2023 o 04:46

Nie je to síce varenie tak celkom zo základných surovín, ale ak si dáte záležať na výbere kvalitných potravín, veľký prehrešok proti zdraviu to nebude tiež, naopak. Rýchly a ľahký obed v horúčavách je na nezaplatenie, veď komu by sa chcelo vystávať pri sporáku?

Zeleniny nie je nikdy dosť, je veľmi zdravá a ľahko stráviteľná.

Foto: shutterstock

Zeleninové soté je ľahko stráviteľné, navyše telu dodá potrebné vitamíny, minerály i vlákninu. Čo naň potrebujeme?

Suroviny: 5-6 strúčikov cesnaku (podľa veľkosti), konzervu tmavej fazule (najlepšie bio bez cukru a umelých sladidiel), takú istú konzervu bielej fazule alebo cíceru, konzervu kukurice, dve veľké paradajky (prípadne hotovú paradajkovú šťavu, tiež v bio kvalite), bazalku, oregano, trošku rozmarínu, čierne korenie, soľ, olivový olej

Postup: Cesnak pokrájame na malé kúsky, mierne posolíme a na olivovom oleji zľahka opražíme. Naozaj len zľahka, aby sa nespiekol. Potom pridáme paradajky (resp. šťavu) a konzervy strukovín a kukurice. Privedieme do varu, dochutíme bylinkami a koreninami a soté je hotové.
Výborne sa hodí k ryži s hráškom, ako prílohu odporúčame akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny.

Dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >