Recept na víkend Pravá chutná domáca čokoláda. Vyberte si zo zamatových receptov

Patricia Poprocká, 18. septembra 2021 o 04:43

Ochladilo sa, čo tak si osladiť život niečím naozaj chutným? Čokoláda, teda tá pravá, má podľa vedcov viacero priaznivých účinkov na organizmus, pôsobí dokonca aj proti depresiám. A keďže v obchodoch už dávno nie je každá čokoláda naozaj čokoládou, ponúkame vám dnes domáce recepty na tú pravú tmavú pochúťku. Nech sa páči, vyberte si.

Vo formičke či šálke, chutí vždy výborne.

Foto: Varecha.sk/Frigga

Kulinársky portál Varecha.sk prináša šesť najklikanejších receptov na domácu čokoládu, z ktorých vám vyberáme tri. Všetkých šesť si môžete prezrieť na tomto linku. Sú naozaj rozmanité, s orieškami, s kokosovým olejom, so sušeným mliekom, z pravého kakaového masla, no kvalita je pri všetkých zaručená. Napokon, ako pri väčšine sladkostí domácej výroby.

Z pravého kakaového masla

Potrebujete 100 gramov kakaového masla (dostať ho v bioobchodoch), 63 gramov kakaa, 70 gramov sladidla (trstinový, kokosový cukor, med) a štipku soli.

Vo vodnom kúpeli rozpustite kakaové maslo, postupne pridajte kakaoo, sladidlo a soľ. Ak chcete jemnejšiu chuť, pridajte aj obyčajné kravské maslo. Ak chcete čokoládu inak dochutenú, pridajte iné prísady (oriešky, pistácie, sušené ovocie...) Napokon vylejte do formičiek a nechajte stuhnúť.
Celý fotorecept nájdete na tomto linku Varechy.


RAW čokoláda

Aj tu potrebujete kakaové maslo, konkrétne jeden hrnček, hrnček kakaa, 7 lyžíc javorového sirupu alebo medu a vanilkový struk. Prípadne nejaké ďalšie semienka či oriešky na dochutenie.

Aby sa zachovala RAW kvalita, kakaové maslo pokrájajte na menšie kúsky a pomaly na miernom ohni zohrievajte. Keď sa maslo začne topiť, odstavte zo sporáka. Keď vychladne a nie je roztopené, na chvíľku zapnite zas a opäť odstavte. Predíde sa tak prehriatiu masla a zachová RAW kvalita.

Do masla potom pridajte vanilkový struk, kakao a napokon sirup či ostatné prísady. Posledný krok je rovnaký: Nalejte do formičiek a dajte do chladu stuhnúť.
Celý fotorecept nájdete na tomto linku Varechy.


Úplne jednoduchá

Potrebujete tri veci: kokosový olej, kakao a med.

Kokosový olej rozohrejte tak, aby sa nevaril. Pridajte kakao – to všetko v pomere 1:1 a miešajte, kým sa suroviny nespoja do hladkej masy. Odstavíme zo sporáka a podľa chuti pridáme med. Autorka receptu pripomína, že pridať možno aj kadečo iné – od byliniek, napríklad mäty, materinej dúšky aj oriešky či citrónovú šťavu.

Ak chcete bielu čokoládu, vynechajte kakao a pridajte napríklad kokos.
Celý fotorecept nájdete na tomto linku Varechy.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >