Recept na víkend Perník z cukety, ktorú v ňom vôbec necítiť. Chutí ako pravý

Patricia Poprocká, 20. júla 2024 o 04:48

Kto ich na jar posadil, už zrejme nevie, čo s nimi. Cukety dorastajú jedna radosť a ich výhodou je, že ich možno pripraviť na sladko aj slano. Je z nich dokonca aj výborný perník. Recept je rýchly, jednoduchý a chutný.

Cuketa. Ľahká, zdravá, letná zelenina, ktorú možno pripraviť na akýkoľvek spôsob.

Foto: shutterstock.com

Cuketu v perníku vôbec necítiť, dodáva mu akurát šťavnatosť, takže si môžete vychutnať tú pravú perníkovú chuť. Nech sa páči:

Potrebujeme: 1 hrnček polohrubej múky (môže byť i zmiešaná so špadlovou, celozrnnou či inou), tretinu hrnčeka hnedého cukru, tretinu hrnčeka oleja, pol hrnčeka mlieka, môže byť i rastlinné, 1 kávovú lyžičku škorice, zmiešanej s novým korením a anízom, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny, 2 polievkové lyžice kakaa (môžete nahradiť 100 gramami horkej čokolády, posekanej najemno, ale potom uberte cukru), troška vanilky, hrnček ošúpanej a nastrúhanej cukety, zbavenej stredovej dužiny a jadierok, 2 vajíčka (pre vegánsku verziu ich môžete nahradiť chia semiačkami)

Postup: Všetko spolu zmiešame, poriadne, aby vznikla jednoliata zmes. Môžeme aj elektrickým šľahačom. Vylejeme na plech prikrytý papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút na 175 stupňoch (podľa rúry).

Potom koláč vyberieme, potrieme džemom – najlepšie slivkovým, ale môže byť aj jahodový, ríbezľový či čučoriedkový. Napokon polejeme roztopenou horkou čokoládou. Ak chceme podávať pri slávnostnej príležitosti, každý kúsok môžeme ozdobiť čerstvou šľahačkou.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >