RECEPT NA VÍKEND Nikto nimi nepohrdne. 10x zapekané cestoviny s poriadnou dávkou syra

ahojmama.sk, 24. júna 2023 o 04:48

Keď položíte na stôl pekáč plný cestovín so zapečenou syrovou krustou navrchu, nabetón sa k nemu zbehne celá rodina. Sú také dobré, že budete musieť strážiť, aby sa ušlo každému.

Zapekané bezlepkové cestoviny s brokolicou a bešamelom

Foto: varecha.sk

Portál o varení www.varecha.sk priniesol prehľad desiatich receptov, v ktorých hrajú hlavnú rolu zapekané cestoviny so syrom navrchu. Skúsite extra krémové syrové cestoviny, zapekané penne s kuracím mäsom, kukuricou a so syrom, rýchle domáce lasagane, Mac and Cheese, zapečené penne s paradajkami a parmezánom alebo cannelloni plnené ricottou a špenátom? Ako malú ukážku ponúkame recept na bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom.

Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom

Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť.

Suroviny
240 g hladkej múky
600 ml mlieka
3/4 ČL soli
4 ks vajec
1 ČL olivového oleja

Plnka:
250 g bryndze
250 g kyslej smotany
1/2 ČL mletej sladkej červenej papriky
1 strúčik cesnaku

Zdobenie:
čerstvý tymian
čerstvá pažítka

Postup
1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajcia a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.

2. Na panvici na silnom ohni rozohrejeme trochu oleja a nalejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny. Palacinku minútku dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by malo vyjsť asi 12 palaciniek.

3. Pripravíme plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyslú smotanu. Pridáme mletú červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame.

4. Pažítku nadrobno nasekáme. Lístky tymianu umyjeme a necháme odkvapkať.

5. Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Ozdobíme tymianom a pažítkou alebo nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Môžeme podávať s kúskami údenej šunky.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >