Zapekané bezlepkové cestoviny s brokolicou a bešamelom
Foto: varecha.skPortál o varení www.varecha.sk priniesol prehľad desiatich receptov, v ktorých hrajú hlavnú rolu zapekané cestoviny so syrom navrchu. Skúsite extra krémové syrové cestoviny, zapekané penne s kuracím mäsom, kukuricou a so syrom, rýchle domáce lasagane, Mac and Cheese, zapečené penne s paradajkami a parmezánom alebo cannelloni plnené ricottou a špenátom? Ako malú ukážku ponúkame recept na bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom.
Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom
Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť.Suroviny
240 g hladkej múky
600 ml mlieka
3/4 ČL soli
4 ks vajec
1 ČL olivového oleja
Plnka:
250 g bryndze
250 g kyslej smotany
1/2 ČL mletej sladkej červenej papriky
1 strúčik cesnaku
Zdobenie:
čerstvý tymian
čerstvá pažítka
Postup
1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajcia a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
2. Na panvici na silnom ohni rozohrejeme trochu oleja a nalejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny. Palacinku minútku dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by malo vyjsť asi 12 palaciniek.
3. Pripravíme plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyslú smotanu. Pridáme mletú červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame.
4. Pažítku nadrobno nasekáme. Lístky tymianu umyjeme a necháme odkvapkať.
5. Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Ozdobíme tymianom a pažítkou alebo nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Môžeme podávať s kúskami údenej šunky.