Recept na víkend: 11 super obedov navarených z ryže

gb, 20. mája 2023 o 04:15

Jedlá z ryže sú obľúbené na celej planéte. Ochutnáte niečo spoza hraníc alebo si radšej urobíte našu klasiku?

Rizoto, ako ho milujeme. Tentokrát z rúry

Foto: varecha.sk

Ryža je stávka na istotu, asi nie je človek, ktorý by ju neobľuboval. Skúste tento víkend vyskúšať recept, ktorý ste ešte nerobili. Portál o varení www.varecha.sk priniesol desať skvelých tipov, medzi ktorými sú ryžové krokety s mozzarellou, tekvicové rizoto s gorgonzolou, výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou, rýchla paella, ryžová polievka, ryžový nákyp s balkánskym syrom, kapustové rizoto po turecky, opekaná ryža, ryžové guľky či sladký ryžový nákyp.

Rizoto z rúry

Suroviny
200 g bravčového pliecka
1 PL paradajkového pretlaku
1 ks cibule
1 ks mrkvy
3 - 4 PL hrášku
1/2 ks červenej papriky (kapie)
400 g ryže
mletá sladká červená paprika
vývar zeleninový (bujón)
čierne mleté korenie
soľ
olej

Na posypanie:
syr

Postup podľa autorky receptu
1. Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak, mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.

2. Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu. Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou. Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru. Hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180 - 200 °C asi na 30 minút.

3. Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >