Mirka Luberdová je nielen krásna žena, ale i vynikajúca kuchárka.
Foto: Daniel KaplavkaPráve to je i prípad zapekaných zemiakov s bryndzou, ktoré potešia priaznivcov zdravej výživy aj tradičnejšieho varenia, to podľa toho, ktorým surovinám dáte pri príprave jedla prednosť.
Ako na zapekané zemiaky s bryndzou podľa Mirky Luberdovej
Tristo gramov zemiakov ošúpeme, nakrájame na kolieska a premiešame so soľou a hroznovým olejom na varenie. Takto pripravené zemiaky dáme piecť do rúry vyhriatej na 160° zhruba na 10 až 15 minút, aby zmäkli (nie sa upiekli, iba zmäkli). Medzitým jedno balenie bryndze zmiešame s rastlinnou smotanou alebo smotanou na varenie. Pridáme do nej aj orestovanú cibuľku na ghee masle (prepustené maslo). Jemne osolíme, dochutíme sladkou mletou paprikou a dôkladne premiešame.
Na panvici opečieme buď slaninku alebo na drobno nakrájaný tempeh (sójový výrobok, ktorý sa vyrába kvasením sójových bôbov). Do smotanovej zmesi s bryndzou pridáme jedno vajíčko a všetko opäť premiešame. Zemiaky vytiahneme z rúry a začíname postupne vrstviť do maslom jemne vytretej zapekacej misy. Priebežne zalievať omáčkou, posypať slaninkou. Takto pripravenú zapekaciu misu dáme do rúry vyhriatej na 180° a pečieme dochrumkava ďalších zhruba 10 minút. Na fotografii nižšie môžete vidieť výsledné dielo. Dobrú chuť!
Mirka Luberdová je v kuchyni ako doma.
Deti Mirky Luberdovej, Riško a Izabela, s domácou pizzou. Syn ako malý ochorel na leukémiu, čo bolo pre modelku veľmi náročným obdobím.
Mirka vyznáva zdravý životný štýl, pred niekoľkými mesiacmi sa začala otužovať.
A šup znovu do kuchyne!