Recept na víkend: Kurohus, alebo tri spôsoby, ako jednoducho upiecť kurča

Patricia Poprocká, 6. júna 2020 o 05:29

Pečené kurča sa hodí na všedný i sviatočný obed, dnes vám v našej rubrike Recept na víkend prinášame tri veľmi jednoduché a zároveň chutné recepty na jeho prípravu. Jedlo budete mať bez starostí hotové a získate čas na iné aktivity.

Kurča možno upiecť na milión spôsobov, vybrali sme tri najjednoduchšie recepty.

Foto: shutterstock.com

Kurohus

Dajte sliepke pivo a bude si myslieť, že je hus. V podobnom duchu sa nesie aj príprava tohto rýchleho a zároveň slávnostného jedla.

Kurča osoľte, okoreňte mletou rascou a potrite olejom. Tým nešetrite, dajte ho trocha viac ako by ste dávali na mäso za normálnych okolností. Na spodok pekáča podlejte asi deci vody a dajte prikryté piecť (odporúča sa na 200 stupňov, ale záleží to aj od rúry). Po asi 20 minútach odkryte a vylejte na kurča fľašu tmavého piva. Nechajte odkryté a dopečte, často polievajte výpekom, aby mäso získalo výraznú chuť.

Soľ nad zlato

Nie je nič jednoduchšie ako toto: Kurča umyte, potrite zvonku celé soľou, pokiaľ sa vám dá, tak aj troška zvnútra a dajte piecť. Nemusíte pridávať vodu ani iné koreniny, kurča pustí šťavu samé, len pečte. Vytvorí sa prirodzená chrumkavá koža, ktorú počas pečenia môžete občas potrieť výpekom. Kurča chutí fantasticky, soľ prirodzene zvýrazní jeho chuť a málokto vám uverí, že ste doň naozaj nič nepridávali.

Na jablku

Nakrájajte jabĺčko na štvrťky a vložte ich do kurčaťa. Z vonkajšej strany nakoreňte ako obľubujete, poukladajte plátky masla a dajte piecť. Aj tu počas pečenia potierajte výpekom, mäso získa lahodnejšiu chuť, ktorú jablko ešte znásobí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >