Martinské rožky z tvarohového cesta s orechovou plnkou
Budete potrebovať:250 gramov masla (vychladnutého)
250 gramov tvarohu vo vaničke
250 gramov hladkej múky (môžete do nej pridať aj trochu kypriaceho prášku)
1 lyžica múčkového cukru
štipka soli
vajíčko na potretie
Orechová plnka
150 gramov mletých vlašských orechov
100 gramov kryštálového cukru
250 mililitrov mlieka
1 lyžička škorice
1 vanilkový cukor
1 lyžica hladkej múky (nemusí byť)
za hrsť rozdrobených piškót
1 lyžica rumu (nemusí byť)
Postup:
1. Zo všetkých surovín vypracujte cesto a dajte ho do chladničky najmenej na 15 minúť odpočinúť. Ešte lepšie je pripraviť si cesto večer a nechať ho v chlade cez noc, bude sa s ním potom veľmi dobre pracovať.
2. Zvoľte si a pripravte plnku, my ponúkame recept na orechovú.
3. Cesto po vytiahnutí z chladničky rozdeľte na dve časti a z každej vyváľajte obdĺžnik. Z neho potom vykrojte osem trojuholníkov, naplňte plnkou a zrolujte od širšieho konca do tvaru rožka. Vytvorené rožteky potrite vajíčkom a dajte piecť asi na 15 minút pri 180 stupňoch Celzia. Každá rúra však pečie inak, preto si čas strážte. Prajeme vám dobrú chuť!