Tento jablkový koláč budete milovať. Robí sa veľmi jednoducho a jablká nemusíte ani strúhať

Patricia Poprocká, 7. septembra 2024 o 05:05

Jablková sezóna je už v plnom prúde a v nej niet nad chutný jablkový koláč. Od jeho prípravy mnohých odrádza zdĺhavá príprava, najmä piplačka s jablkami. Netýka sa to však tohto koláča, tento chutný, šťavnatý a svieži pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho za pár minút.

Jabĺčka, jabĺčka, čo s vami?

Foto: Shutterstock.com

Jablká nemusíte ani zbavovať šupiek, ani strúhať. Jednoducho ich umyte, pokrájajte aj so šupkou na plátky a naukladajte na plech, ktorý ešte predtým prikryte papierom na pečenie. Jablká pokvapkajte olejom a zalejte cestom, ktoré pripravíte nasledovne:

V miske rozmiešajte tri celé vajcia s dvoma pohármi špaldovej múky (môžete použiť i obyčajnú, ako chcete), téglikom kyslej smotany, 1 dlc oleja a 1 dcl vody. Pridajte kypriaci prášok do pečiva a môžete aj lyžicu proteínu, nech je koláč výživnejší. Docukrite podľa chuti a sladkosti jabĺk, cukru naozaj netreba veľa. Dochuťte ešte škoricou.

Touto zmesou zalejte jablká a dajte piecť na 180 stupňov zhruba 25 minút.

Potom môžete koláč dozdobiť nasekanými mandľami alebo roztopenou horkou čokoládou. Ak ho natriete ešte aj šľahačkou, vznikne z neho svieži sviatočný jablkový dezert.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >