Niet nad čerstvé, doma vypestované.
Foto: Shutterstock.comJablká, čo s nimi? Tipy, ako ich rýchlo a jednoducho spracovať
Jablká už začínajú dozrievať, a tým čerstvo odtrhnutým zo stromu sa nič nevyrovná. Nie všetky však stíhame zjesť. A ak k nim pridáme ešte tie popadané zo stromu, otázka „čo s nimi?“ je namieste. Skúste niektorý z našich tipov na spracovanie jabĺk.
Recept na víkend - ďalšie články
-
Tento jablkový koláč budete milovať. Robí sa veľmi jednoducho a jablká nemusíte ani strúhať
Jablková sezóna je už v plnom prúde a v nej niet nad chutný jablkový koláč. Od jeho prípravy mnohých odrádza zdĺhavá príprava, najmä piplačka s jablkami. Netýka sa to však tohto koláča, tento chutný, šťavnatý a svieži pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho za pár minút.
-
Recept na víkend Lahodná chuť Stredomoria 3x passata, vždy iná, vždy skvelá
Letné prázdniny sú za nami, obzrime sa za nimi ešte dnes aspoň symbolicky pri varení. Pripravte si s nami paradajkovú šťavu, ktorú využijete v zime ako omáčku na cestoviny alebo len tak, na pitie.
-
Recept na víkend Hokkaido na tri spôsoby. Zapekané, polievka alebo nátierka?
Tekvica hokkaido má veľa výhod – je zdravá, chutná a pri jej spracovaní sa človek príliš nenarobí. Jedlá sú hotové vcelku rýchlo, po príprave bez väčšej námahy. Vyberte si – polievku, nátierku či zapekanú so zemiakmi?
-
Recept na víkend 3x domáci kečup. Vyberte si – taký, ako z obchodu, s cviklou alebo radšej s medom a čili?
Neviete, čo s paradajkami? Skúste kečup, príprava nie je vôbec náročná. Na rozdiel od tých z obchodu máte zaručené, že tento domáci je bez umelých konzervantov a dochucovadiel, navyše vyjde aj lacnejšie. A nebojte, chutiť bude rovnako dobre.
-
Recept na víkend 3x cestoviny, ľahké, rýchle a výživné
Komu by sa chcelo v horúcom lete babrať s jedlom. Niet však nad domácu ľahkú a výživnú stravu, a práve na takéto rýchle obedy vám dnes ponúkame recept. Trikrát cestoviny, nech sa páči, vyberte si.
-
Recept na víkend Perník z cukety, ktorú v ňom vôbec necítiť. Chutí ako pravý
Kto ich na jar posadil, už zrejme nevie, čo s nimi. Cukety dorastajú jedna radosť a ich výhodou je, že ich možno pripraviť na sladko aj slano. Je z nich dokonca aj výborný perník. Recept je rýchly, jednoduchý a chutný.
-
Recept na víkend 3 x ríbezľový džem. Vždy iná príchuť, vždy skvelá chuť
Ovocie je najlepšie čerstvé – má najviac vitamínov, predsa len sa oplatí z neho niečo pripraviť aj na zimu. Dnes, v čase ríbezlí, si spravme fantastický džem. Vyberte si jeden z našich troch receptov.
-
Recepty
Karfiolový paprikáš s mrkvou
-
ŽENA
Koľko Slovákov spí nahých a koľko nikdy neotvára na noc okno? Zaujímavý prieskum o našich zvykoch v spálni
-
SPRÁVY
FOTO: Dunaj dramaticky rastie. Pozrite si zábery zaplaveného bratislavského nábrežia
-
ZDRAVIE
Krysia žltačka. Málo známe, no niekedy smrteľné ochorenie. Kedy a komu hrozí?
-
TV Varecha
Ako nabrúsiť nože kuchynského mixéra či sekáčika (video)