Niet nad čerstvé, doma vypestované.
Foto: Shutterstock.comJablká, čo s nimi? Tipy, ako ich rýchlo a jednoducho spracovať
Jablká už začínajú dozrievať, a tým čerstvo odtrhnutým zo stromu sa nič nevyrovná. Nie všetky však stíhame zjesť. A ak k nim pridáme ešte tie popadané zo stromu, otázka „čo s nimi?“ je namieste. Skúste niektorý z našich tipov na spracovanie jabĺk.
Recept na víkend - ďalšie články
-
Cesnakový likér, počuli ste už o ňom?
Nebudete ho asi robiť kvôli vynikajúcej chuti, v tomto chladom období však môže byť skvelým pomocníkom pri podpore imunity. Likér, ktorý neobsahuje alkohol, a ktorý môžu piť i deti. Nech sa páči, vyskúšajte!
-
Ako od starej mamy. Kváskový chlieb, jednoduchý, poctivý a chutný, ako za starých čias
Už dlho platí, že nie je chlieb ako chlieb. Niektorý ani neviete, že jete, iný sa drobí, prípadne je akejsi fádnej chuti. Ak sa vám cnie za starým dobrým poctivým chlebom, je tu pre vás tento recept na niekdajší chlieb starých mám.
-
Recept na víkend Jablkový koláč takmer bez práce, príprava zaberie päť minút!
S týmto koláčikom sa dlho babrať nebudete. Stačí jedna veľká miska, štyri väčšie jablká nakrájané na kocky, pár prísad a skvelá pochúťka je na svete naozaj za pár minút!
-
Gaštanová jeseň 3x jedlé gaštany. Polievka či sušienky, na aký spôsob si dáte túto pochúťku?
Sú chutné, zdravé a pripraviť ich možno naozaj rôznorodo. Jedlé gaštany patria k jeseni, tak si z nich poďme niečo pripraviť. Sladko, slano či natural? Vyberte si.
-
Šálka horúcej čokolády na krásne jesenné večery. Vyberte si z troch receptov
Vyčarí príjemnú atmosféru, zahreje a vylepší náladu po náročnom dni. Šálka horúcej čokolády padne v jesenných dňoch či večeroch náramne vhod, nechajte sa pozvať prostredníctvom niektorého z nasledujúcich receptov.
-
3x huby. Tatarák, perkelt či praženica, vyskúšajte niektorý z rýchlych receptov na hubové pochúťky
Nikdy nechutia tak ako teraz, keď sú čerstvo nazbierané. Hubárska sezóna je v plnom prúde a nie všetky huby musíte len sušiť, mraziť či nakladať. Skúste z nich tatarský biftek, perkelt alebo praženicu. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť skvelá.
-
Pravé poľské posúchy, vyskúšajte netradičnú chuťovú kombináciu na olovrant alebo desiatu deťom do školy
Cibuľa s makom? Že nejaká čudná kombinácia? Pre nás možno, v Poľsku sú však takéto cibuľové žemle obľúbenou pochúťkou. Vyskúšajte, to je náš dnešný recept na víkend.
-
Recepty
Plnené žemle podľa Maroša Molnára
-
CESTOVANIE
Top 5 krajín - najväčších konzumentov chleba: Kde zje každý občan takmer 200 kíl pečiva?
-
SPRÁVY
Kyjev neotáľal. Ukrajina krátko po povolení od USA prvýkrát použila ich rakety ATACMS na útoky v Rusku
-
ZDRAVIE
Jeden z vynálezov medicíny prestáva účinkovať, čoho sa máme báť?
-
TV Varecha
Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku (video)