Suroviny:
1/2 hokkaida
1/2 očisteného zeleru
1 malá lyžička sladkej mletej papriky
štipka kurkumy
3 - 4 veľké lyžice hustého jogurtu
2 vajíčka (ak by ste videli, že sa zmes nelepí dostatočne, pridajte kukuričný škrob)
soľ
na zasýtenie môžete pridať nakrájanú slaninu alebo šunku, podľa vašej chuti
hroznový olej alebo vami obľúbený tuk na smaženie
Druhý variant je so zemiakmi. Postupujete rovnako ako pri prvom recepte. Zmena však spočíva v tom, že 3 - 4 väčšie zemiaky po nastrúhaní vyžmýkame a zbavíme vody.
Postup prípravy:
Zeleninu alebo zemiaky nastrúhame nahrubo. Necháme 10 minút odstáť, aby sme odstránili pustené šťavy. Následne už len všetko spolu zmiešame. Zmes necháme päť minút stáť. Ak pustí opäť šťavu, zahustíme kukuričným škrobom, prípadne pridáme ďalšie vajíčko. Na rozohriatom tuku skúsime spraviť najprv jednu placku, či nám pekne drží konzistencia.
Na nasledujúcom obrázku môžete vidieť, ako krásne hokkaidovo-zelerové placky vyzerajú.
Mirka Luberdová so synom Riškom, ktorý v marci oslávil jedenáste narodeniny.
Mirka Luberdová sa pochválila i fazuľovým brownie, o ktorom niekto nemusel vedieť, že je z fazule. Na fotografii s dcérkou Bellou (5).
S deťmi.