Krásna, rýchla a zdravá.
Foto: shutterstock.comZapekaná so zemiakmi
Tekvicu nešúpte, len umyte a zbavte stredu s jadierkami. Nakrájajte na kocky alebo mesiačiky a dajte na plech. Pridajte zemiaky, vegetu, trocha soli, oregana a zľahka polejte panenským olivovým olejom. Dajte zapiecť a keď sú zemiaky i tekvica mäkké, môžete konzumovať. Samostatne so zeleninovým šalátom alebo ako prílohu k mäsu.Polievka
Ani v tomto prípade tekvicu nezbavujte šupky, iba stredu. Dajte variť do hrnca s kúskami očistenej mrkvy, 2 strúčikmi cesnaku a ak chcete hustejšiu, môžete pridať aj jeden zemiak. Keď sa zelenina uvarí, mixujte ponorným mixérom na hladký krém. Dochuťte soľou, vegetou, prípadne aj bylinkami a panenským olivovým olejom. Konzumujte ozdobenú tekvicovými, slnečnicovými a sézamovými semienkami.Nátierka
Kúsky tekvice dajte upiecť do rúry, aby boli mäkké. Tiež so šupkou, zbavené jadierok. Popučte vidličkou a vymiešajte s kúskom masla a kyslou smotanou. Môžete pridať kúsky pažítky alebo petržlenovej vňate a dosoliť podľa chuti.Nech vám chutí!!!