Recept na víkend Hokkaido na tri spôsoby. Zapekané, polievka alebo nátierka?

Patricia Poprocká, 17. augusta 2024 o 05:17

Tekvica hokkaido má veľa výhod – je zdravá, chutná a pri jej spracovaní sa človek príliš nenarobí. Jedlá sú hotové vcelku rýchlo, po príprave bez väčšej námahy. Vyberte si – polievku, nátierku či zapekanú so zemiakmi?

Krásna, rýchla a zdravá.

Foto: shutterstock.com

Zapekaná so zemiakmi

Tekvicu nešúpte, len umyte a zbavte stredu s jadierkami. Nakrájajte na kocky alebo mesiačiky a dajte na plech. Pridajte zemiaky, vegetu, trocha soli, oregana a zľahka polejte panenským olivovým olejom. Dajte zapiecť a keď sú zemiaky i tekvica mäkké, môžete konzumovať. Samostatne so zeleninovým šalátom alebo ako prílohu k mäsu.

Polievka

Ani v tomto prípade tekvicu nezbavujte šupky, iba stredu. Dajte variť do hrnca s kúskami očistenej mrkvy, 2 strúčikmi cesnaku a ak chcete hustejšiu, môžete pridať aj jeden zemiak. Keď sa zelenina uvarí, mixujte ponorným mixérom na hladký krém. Dochuťte soľou, vegetou, prípadne aj bylinkami a panenským olivovým olejom. Konzumujte ozdobenú tekvicovými, slnečnicovými a sézamovými semienkami.

Nátierka

Kúsky tekvice dajte upiecť do rúry, aby boli mäkké. Tiež so šupkou, zbavené jadierok. Popučte vidličkou a vymiešajte s kúskom masla a kyslou smotanou. Môžete pridať kúsky pažítky alebo petržlenovej vňate a dosoliť podľa chuti.

Nech vám chutí!!!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >