Recept na víkend Fantastický orechovo-čokoládový zákusok bez múky

Patricia Poprocká, 2. októbra 2021 o 04:53

Oriešky už padajú, a hoci si ich chystáme najmä na vianočné pečenie, prečo si nespríjemniť niečím sladkým aj jeseň? Vyskúšajte recept na skvelý krémový zákusok, na ktorý vďaka orieškom nebudete potrebovať múku.

Čokoláda, smotana a oriešky dodávajú zákusku lahodnú chuť.

Foto: shutterstock

Nie je to žiadna dvadsaťminútová rýchlovka. Aj keď samotná príprava veľa času nezaberie a nepotrebujete ani veľa surovín, musíte čakať na plnku, aspoň 12 hodín. Ako prvý si teda treba pripraviť krém, najlepšie deň vopred.

1. V hrnci dajte na sporák liter smotany na šľahanie a štvrť kila čokolády. Dbajte, aby bola kvalitná, bez palmových tukov a náhrad chuti, s dostatočným podielom kakaa. Čokoládu rozpusťte a prevarte v smotane za stáleho miešania. Potom nechajte v chlade odstáť do druhého dňa.

2. Cesto je na vás – či si ho nachystáte tiež deň vopred alebo v ten druhý deň. Potrebujete naň: 200 gramov mletých orechov, 180 gramov cukru, polovicu prášku do pečiva a osem vajec.

Vymiešajte žĺtka s cukrom, potom pridajte orechy a prášok do pečiva. Napokon do cesta jemne vmiešajte sneh z bielkov a dajte piecť.

3. Po dostatočne dlhom odstátí môžete z plnky šľahať krém. Jednoducho, ako šľahačku. Nemusíte pridávať cukor, nič, čokoláda a smotana spolu vytvoria vynikajúcu lahodnú chuť. Treba možno len dávať pozor, aby ste z nej chutnaním (vy alebo deti) nezjedli príliš veľa.

4. Keď je cesto hotové a vychladené, plnku rozotrite na koláč. Môžete ho pokrájať na tri dlhé pláty a tie potom na protiľahlé trojuholníčky, ktoré servírujte. Ak máte lepší nápad na krájanie, vyskúšajte svoj. Na ozdobu môžete koláč posypať mletými orechami, mandľami alebo celými kúskami orieškov či mandlí, opäť podľa vášho vkusu.

Prajeme dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >