Hnčeková ovocná bublanina.
Foto: frommykitchendotcomKulinársky web www.varecha.sk ponúkol čitateľom desiatku receptov na výborné hrnčekové ovocné koláče, pozrieť si ich môžete na tomto odkaze. Na výber sú celozrnný koláč s bobuľovým ovocím, jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou, makové rezy s ovocím, slivkový koláč s posýpkou, hroznový koláč s vločkami a škoricou, marhuľový hrnčekový koláč či čučoriedkový hrnčekový koláč. Alebo si môžete pripraviť nasledujúci chutný koláčik.
Hrnčeková ovocná bublanina
Suroviny3 hrnčeky polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
1 a 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
1 balenie vanilínového cukru
3/4 balenia Palmarinu
3 ks vajec
1 a 1/2 hrnčeka mlieka
ovocie podľa chuti
Palmarin na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Postup:
1. Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor, vanilínový cukor a Palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňami spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu na posypanie.
2. Do zvyšku zmesi pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (veľký). Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti.
3. Dáme piecť do predhriatej rúry. Keď je koláč taký poloupečený, vyberieme ho a posypeme jemnou mrveničkou, čo sme si odložili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme.