Recept na víkend Fantastické jednoduché tiramisu, skrátka musíte skúsiť!

Patricia Poprocká, 27. januára 2024 o 06:17

Niet nad dobrý dezert po dobrom jedle. A teraz v zime si môžeme dopriať aj čosi kalorickejšie. Pozývame vás na obľúbené tiramisu, nech sa páči, skvelý a jednoduchý recept.

Tiramisu má rôzne podoby, vytvorte si vlastné podľa svojej chuti.

Foto: PRAVDA, Robert Hüttner

Na cesto budeme potrebovať 6 vajec, 6 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc cukru (postačia aj tri či štyri), tretinu roztopeného masla a vanilku.

Z týchto surovín urobíme klasické piškótové cesto. Ak chceme dodržať postup „profíkov“, tak žĺtky a polovicu cukru vyšľaháme zvlášť, rovnako aj bielka s druhou polovicou na tuhý sneh. Do žĺtkovej peny pridáme najprv múku a potom po lyžiciach aj sneh. Napokon celú zmes vlejeme do roztopeného masla a dáme piecť.

Pečieme na 180 stupňoch zhruba 15 minút a medzitým si môžeme pripraviť náplň. Na tú nám treba pol šálky čiernej kávy a troška orieškového či mandľového likéru. Ak však chceme verziu pre deti, môžeme likér vynechať a kávu nahradiť napríklad meltou alebo kakaovým práškom rozpusteným vo vode či mlieku. Tým pokvapkáme upečené cesto.

Keď vychladne, natrieme naň krém. Ten tvorí šľahačka (zo štvrť až pol litra smotany) zmiešaná s krémom mascarpone. Na ochutenie pridáme troška vanilky a máličko, ale naozaj máličko, cukru. Posypeme tmavým kakaom a dáme stuhnúť do chlaničky.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >