Bratislavské pliecko. Vyzerá ozaj lákavo.
Foto: varecha.skDali by ste si skôr bratislavské pliecko podľa československej štátnej normy, kuraciu bleskovku, segedínsky guláš špeciál podľa starých noriem, černohorský rezeň alebo máte chuť na plnené kuracie prsia pečené v rúre či lečové rezne? Potom stačí kliknúť na tento odkaz a pustiť sa do varenia!
Lečové rezne
Budete potrebovať:2 ks kuracích pŕs
lečo
2 – 3 vajíčka
hladkú múku
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
olej na smaženie
Postup prípravy:
1. Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme lečo, vajíčka, korenie, soľ, červenú papriku a hladkú múku (alebo Solamyl). Všetko dobre premiešame. Zmes by nemala byť pririedka, ale ani hustá. Najlepšie je pripraviť si to deň vopred (ale nič sa nestane, keď sa urobí v deň vysmážania).
2. Na panvici rozohrejeme olej. Lyžicou kladieme kôpky kuracej zmesi do oleja, vytvarujeme do placky a smažíme z oboch strán. Ak sa zmes rozpadáva, pridáme ešte vajíčko alebo múku.
Lečové rezne.
Foto: varecha.sk