Huby sú chutné sušené, mrazené aj z čerstvých možno pripraviť chutné jedlá. Teraz je na ne ideálny čas.
Foto: Shutterstock.comRecept na víkend 3x čerstvé huby a skvelé rýchle pochúťky z nich
Huby už rastú a nemusíte ich dať všetky hneď sušiť. Skúste niektorý z našich troch tipov na pochúťky z čerstvých húb. Okrem toho, že sobre chutia, sú aj prospešné pre naše zdravie. Majú protizápalové účinky a prospievajú srdcu.
-
Slávnostná „fraštácka“ polievka, pôvodný recept z 19. storočia. „Takto ju robievala ešte moja babka,“ vraví pani Vlasta
-
Bedľu alebo plávku si ľahko pomýlite so smrteľne jedovatou muchotrávkou zelenou. Pozor na otravy hubami
-
Pravidlá mrazničky. Viete správne zamraziť potraviny a pokrmy?
Recept na víkend - ďalšie články
-
Recept na víkend 2x vianočná kapustnica, názov síce rovnaký, ale ten recept...!
Aj keď je to typické štedrovečerné jedlo, kapustnice sa varia vo veľkom už teraz, v tento predsviatočný čas na vianočných večierkoch či posedeniach s priateľmi. Ponúkame vám dva recepty na túto typickú sezónnu pochúťku, s mäsom a klobáskou, a druhú pre vegánov.
-
Cesnakový likér, počuli ste už o ňom?
Nebudete ho asi robiť kvôli vynikajúcej chuti, v tomto chladom období však môže byť skvelým pomocníkom pri podpore imunity. Likér, ktorý neobsahuje alkohol, a ktorý môžu piť i deti. Nech sa páči, vyskúšajte!
-
Ako od starej mamy. Kváskový chlieb, jednoduchý, poctivý a chutný, ako za starých čias
Už dlho platí, že nie je chlieb ako chlieb. Niektorý ani neviete, že jete, iný sa drobí, prípadne je akejsi fádnej chuti. Ak sa vám cnie za starým dobrým poctivým chlebom, je tu pre vás tento recept na niekdajší chlieb starých mám.
-
Recept na víkend Jablkový koláč takmer bez práce, príprava zaberie päť minút!
S týmto koláčikom sa dlho babrať nebudete. Stačí jedna veľká miska, štyri väčšie jablká nakrájané na kocky, pár prísad a skvelá pochúťka je na svete naozaj za pár minút!
-
Gaštanová jeseň 3x jedlé gaštany. Polievka či sušienky, na aký spôsob si dáte túto pochúťku?
Sú chutné, zdravé a pripraviť ich možno naozaj rôznorodo. Jedlé gaštany patria k jeseni, tak si z nich poďme niečo pripraviť. Sladko, slano či natural? Vyberte si.
-
Šálka horúcej čokolády na krásne jesenné večery. Vyberte si z troch receptov
Vyčarí príjemnú atmosféru, zahreje a vylepší náladu po náročnom dni. Šálka horúcej čokolády padne v jesenných dňoch či večeroch náramne vhod, nechajte sa pozvať prostredníctvom niektorého z nasledujúcich receptov.
-
3x huby. Tatarák, perkelt či praženica, vyskúšajte niektorý z rýchlych receptov na hubové pochúťky
Nikdy nechutia tak ako teraz, keď sú čerstvo nazbierané. Hubárska sezóna je v plnom prúde a nie všetky huby musíte len sušiť, mraziť či nakladať. Skúste z nich tatarský biftek, perkelt alebo praženicu. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť skvelá.
-
Recepty
Citrónová bábovka (fotorecept)
-
ŽENA
Isabella Rossellini zostáva roky single a riadi sa mottom: Život sa jednoducho tak vyvinul
-
ZDRAVIE
Muži a ženy reagujú na stres odlišne
-
SPRÁVY
Kaliňák: Kúpili sme náhradu za S-300, nové systémy budú chrániť elektrárne a mestá. Dokážu zničiť aj balistické rakety
-
TV Varecha
Zbožňujete citrusové ovocie? Takto sa prepracujete k šťavnatej dužine bez šupiek (video)