Huby sú chutné sušené, mrazené aj z čerstvých možno pripraviť chutné jedlá. Teraz je na ne ideálny čas.
Foto: Shutterstock.comRecept na víkend 3x čerstvé huby a skvelé rýchle pochúťky z nich
Huby už rastú a nemusíte ich dať všetky hneď sušiť. Skúste niektorý z našich troch tipov na pochúťky z čerstvých húb. Okrem toho, že sobre chutia, sú aj prospešné pre naše zdravie. Majú protizápalové účinky a prospievajú srdcu.
-
Slávnostná „fraštácka“ polievka, pôvodný recept z 19. storočia. „Takto ju robievala ešte moja babka,“ vraví pani Vlasta
-
Bedľu alebo plávku si ľahko pomýlite so smrteľne jedovatou muchotrávkou zelenou. Pozor na otravy hubami
-
Pravidlá mrazničky. Viete správne zamraziť potraviny a pokrmy?
Recept na víkend - ďalšie články
-
Niet nad kyslú kapustu. Ako ju správne naložiť do suda na zimu? Skúste tieto originálne recepty starých mám
Na nakladanie kapusty je teraz ideálny čas. Kyslá kapusta je v zime cenným zdrojom vitamínu C a obsahuje aj množstvo probiotík, patrí medzi najzdravšie potraviny vôbec. A keďže niet nad tú domácu, ponúkame vám tradičné osvedčené recepty na jej nakladanie. Veľa úspechov!
-
Recept na víkend Vynikajúci krémový koláčik s kokosom a skvelou plnkou
Jeseň je tu, tak si ju spríjemnime niečím sladkým pod zub. V lete sa krémové koláče príliš nehodia, v tento čas si ich však môžeme dopriať bez obáv, že sa v horúcom počasí pokazia. Skúste tento vynikajúci kokosový krémový zákusok.
-
Tento jablkový koláč budete milovať. Robí sa veľmi jednoducho a jablká nemusíte ani strúhať
Jablková sezóna je už v plnom prúde a v nej niet nad chutný jablkový koláč. Od jeho prípravy mnohých odrádza zdĺhavá príprava, najmä piplačka s jablkami. Netýka sa to však tohto koláča, tento chutný, šťavnatý a svieži pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho za pár minút.
-
Recept na víkend Lahodná chuť Stredomoria 3x passata, vždy iná, vždy skvelá
Letné prázdniny sú za nami, obzrime sa za nimi ešte dnes aspoň symbolicky pri varení. Pripravte si s nami paradajkovú šťavu, ktorú využijete v zime ako omáčku na cestoviny alebo len tak, na pitie.
-
Jablká, čo s nimi? Tipy, ako ich rýchlo a jednoducho spracovať
Jablká už začínajú dozrievať, a tým čerstvo odtrhnutým zo stromu sa nič nevyrovná. Nie všetky však stíhame zjesť. A ak k nim pridáme ešte tie popadané zo stromu, otázka „čo s nimi?“ je namieste. Skúste niektorý z našich tipov na spracovanie jabĺk.
-
Recept na víkend Hokkaido na tri spôsoby. Zapekané, polievka alebo nátierka?
Tekvica hokkaido má veľa výhod – je zdravá, chutná a pri jej spracovaní sa človek príliš nenarobí. Jedlá sú hotové vcelku rýchlo, po príprave bez väčšej námahy. Vyberte si – polievku, nátierku či zapekanú so zemiakmi?
-
Recept na víkend 3x domáci kečup. Vyberte si – taký, ako z obchodu, s cviklou alebo radšej s medom a čili?
Neviete, čo s paradajkami? Skúste kečup, príprava nie je vôbec náročná. Na rozdiel od tých z obchodu máte zaručené, že tento domáci je bez umelých konzervantov a dochucovadiel, navyše vyjde aj lacnejšie. A nebojte, chutiť bude rovnako dobre.
-
Recepty
Slivkový koláč s vanilkovou posýpkou
-
ZDRAVIE
Prečo treba na jeseň jesť inak ako v lete? Pozrite si, ktoré potraviny sa ozaj oplatí konzumovať
-
CESTOVANIE
KVÍZ: Ste pravý Slovák? Otestuje svoje vedomosti o trikolóre, hymne, haluškách, prezidentovi Pellegrinim...
-
SPRÁVY
947. deň: Moskva zničila všetky tepelné elektrárne. Ruský diktátor sa chystá na zimu, chce vidieť ženy a deti trpieť, uviedol Zelenskyj
-
TV Varecha
Ako rýchlo nakrájať kapustu na jemnučko? Skúste to s týmto (video)