Recept na víkend 10 najklikanejších receptov na cuketové koláče. Chcete kakaový, havajský alebo pre lenivú ženu?

pt, 20. augusta 2022 o 04:05

„Nechceš cuketu?“ Podľa jedného vtipu je to údajne veta, vďaka ktorej spoznáte, že je august. Je to ale tak, ak sa cuketám v záhrade začne dariť, človek nevie, čo s nimi. Inšpirovať vás môže týchto 10 najklikanejších receptov na cuketové koláče z portálu Varecha.sk.

Cuketový koláč lenivej ženy, hotový za pár minút.

Foto: varecha.sk/yanah

Výber je naozaj pestrý. S kakaom, škoricou, s ovocím, čiste vegánsky, alebo len taký jednoduchý „pre lenivú ženu“. Či radšej havajský? Nech sa páči, pozrite si všetkých 10 na tomto linku.

My sme pre vás vybrali Koláč lenivej ženy, presnejšie jeho cuketovú verziu.

Na koláč potrebujeme: 4 vajcia, 200 gramov cukru, 150 ml oleja, 400 gramov polohrubej múky, 50 gramov nemletého maku, 400 gramov nastrúhanej cukety, 1 kypriaci prášok do pečiva

Na polevu potrebujeme: 1 väčší citrón, 1 vanilkový cukor, 250 – 300 gramov práškového cukru, podľa potreby

Postup: Cuketu nastrúhame. Ak je ešte mladá, môžete aj so šupkou, vnútro ale odstráňte. Vajcia vyšľaháme celé s cukrom do peny, pridáme olej. Potom to zmiešame s múkou, práškom do pečiva a makom. Cuketu pridáme ako poslednú. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút, podľa rúry. Koláč necháme vychladnúť a až potom naň nalejeme citrónovú polevu.

Polevu si pripravíme tak, že odšťavíme citrón a šťavu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na nie veľmi hustú polevu. Množstvo cukru záleží práve od veľkosti a šťavnatosti citróna.
Celý fotorecept na tento koláč nájdete na tomto linku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >