Pri výučbe matematiky žiakom pomáha interaktívna podlaha

gb, 5. apríla 2022 o 04:00

Interaktívna tabuľa, to nie je nič nového. Avšak interaktívne podlaha, to je novinka, ktorá pomáha učiť deti matematiku na Základnej škole Miloša Janošku v Liptovskom Mikuláši.

Interaktívna podlaha pomáha pri výučbe matematiky, ale aj iných predmetov.

Foto: Mestský úrad Liptovský Mikuláš

Moderná interaktívna podlaha robí žiakom z učenia radosť. Je nasvietená zvrchu a reaguje na pohyb detí. Keďže škola Miloša Janošku je zameraná na matematiku a prírodné vedy, žiakom sprístupňuje atraktívnou formou hlavne tieto predmety.

„Naši žiaci chodia na hodiny matematiky s veľkou radosťou. Vďaka tomuto výdobytku techniky sa nám darí vštepovať im základné vedomosti rýchlejšie a trvácnejšie. Samozrejme, podlahu používame aj na iné predmety, napríklad vo vlastivede ako slepú mapu. A prínosom je aj pre zdravotne znevýhodnené deti, ktoré učí motorike a zapojeniu všetkých zmyslov,“ vysvetlila riaditeľka školy Janka Cuprová v tlačovej správe.

Deti plnia rôzne úlohy pohybom po nasvietenej podlahe, za ich správne vyriešenie sú odmenené smajlíkom, potleskom alebo zvukovým signálom. Výhody interaktívnej podlahy si v rámci metodického dňa koncom marca vyskúšali v mestskej Základnej škole Miloša Janošku aj pedagógovia z iných mikulášskych škôl.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >