Prebieha Národný týždeň manželstva. Páry si majú pripomenúť svoj príbeh

TASR, 12. februára 2020 o 03:45

Na pripomenutie si svojej spoločnej histórie vyzývajú manželov organizátori desiateho ročníka Národného týždňa manželstva, ktorého témou je Náš príbeh.

Manželstvo má veľa výhod. Ak je šťastné, poskytuje deťom stabilitu do života.

Foto: Shutterstock.com

„Ako príbeh začal, čo manželia spolu dosiahli, ako prekonali náročné obdobia, čo ich vo vzťahu baví, aké hodnoty vyznávajú a žijú... Spomienky na spoločnú históriu prirodzene vedú k vďačnosti za spoločný vzťah aj za človeka, s ktorým príbeh tvoríme," hovorí Vladimír Sochor z občianskeho združenia Národný týždeň manželstva. „V neposlednom rade tohtoročná téma pripomína, že budúce kapitoly spoločného príbehu píšeme už dnes," dodal.

Združenie na webovej stránke www.ntm.sk uvádza niekoľko príbehov manželských dvojíc, ponúka online kurz Spokojné manželstvo a v rámci valentínskeho týždňa organizuje na viac ako 20 miestach Slovenska spoločenské Večery príbehov, počas ktorých si manželia môžu vypočuť príbehy zo života iných párov a zaspomínať na tie vlastné.

Dobrovoľníci počas celého týždňa rozdávajú manželom v krajských mestách na Slovensku drevené prívesky v tvare dvoch sŕdc s heslom Náš príbeh. „Manželstvo je príbeh, ktorý sa oplatí žiť, rozprávať o ňom a podporovať ho. Veríme, že aj táto iniciatíva dá nové inšpirácie mnohým príbehom manželstiev na Slovensku," povedal Sochor.

Kampaň, ktorá začala v pondelok, chce pripomenúť, že manželstvo nemusí byť nudné a monotónne, treba sa však oň starať. Vyzýva manželské dvojice, aby využili príležitosť posilniť, prehĺbiť a prípadne dať do poriadku svoj vzťah. Národný týždeň manželstva sa koná od roku 2011 a participujú na ňom rôzne občianske združenia, miestne komunity, cirkevné spoločenstvá, samosprávy aj jednotlivci.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >