Pozor písomka! Škola chce zlepšiť prospech žiakov tak, že rozpošle esemesky rodičom

TASR, 27. februára 2019 o 11:00

Zatajiť písomku alebo zlé výsledky budú mať prievidzskí školáci ťažšie. Škola sa chystá posielať rodičom sms pripomienky, čo jej umožňuje projekt financovaný z fondov Európskej únie.

Aby nezabudli žiaci, škola pripomenie ich rodičom.

Foto: shutterstock.com

Pilotné testovanie aktivity prebehlo v januári vo vybraných ročníkoch Základnej školy s materskou školou na Malonecpalskej ulici, projekt chce radnica zaviesť i na prvý stupeň ostatných škôl.

„Prijali sme ponuku na spoluprácu s občianskym združením Civita Center, ktorá spolupracuje aj s Univerzitou Komenského v Bratislave. Chceme vyskúšať niečo nové a chceme pomôcť našim žiakom zlepšiť ich výchovno-vzdelávacie výsledky," vysvetlila primátorka Katarína Macháčková.

Podľa predpokladu a výskumu pracovníkov bolo preukázané, že v 27 percentách sa zlepšil prospech žiakov. „Spustíme to vo vybraných triedach. Učiteľka bude kontaktovať rodičov a upozorňovať na písomné skúšky, na moment, keď žiak nebol pripravený, alebo keď si zabudol domácu úlohu a podobne. Očakávame od toho aj zlepšenie vzťahu komunikácie medzi školou a rodičom, v konečnom dôsledku i žiakom, tiež upevnenie toho vzťahu," doplnila primátorka.

Aktivitu realizuje Prievidza v rámci projektu s názvom Behaviorálna politika pre mesto starajúce sa o svojich občanov. Financovaný je z Operačného programu Efektívna verejná správa. Výsledky výskumu samospráva spolu s partnermi projektu vyhodnotí v januári budúceho roka.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >