José Armando z Kolárova v škole vymeškal 666 hodín, jeho brata preto rieši polícia

pt, TASR, 14. februára 2019 o 11:12

V chodení poza školu má Slovensko zrejme nového rekordéra. Kým na jeseň riešila polícia deviatačku Michaelu, ktorá na východe Slovenska vymeškala zo školy 547 hodín, jej rovesník José Armando pri Komárne pridal ešte stovku – jeho absencia je momentálne 666 hodín.

Za vymeškanie vyučovania hrozí zákonným zástupcom detí dvojročné väzenie.

Foto: shutterstock.com

Šestnásťročný žiak základnej školy s maďarským vyučovacím jazykom v Kolárove žije s 22-ročným bratom. Ten je aj jeho zákonným zástupcom. Jeho zlú dochádzku riešila škola opakovanými výzvami a upozorneniami, mladíci ich však ignorovali a žili si po svojom.

666 vymeškaných hodín znamená neprítomnosť Josého Armanda na väčšine vyučovacích dní. Škola si s tým už nevedela rady, tak sa obrátila na políciu.

„Viaceré upozornenia zo strany školy nepadli na úrodnú pôdu a záhaľčivý život mladistvého pokračoval. Škola sa preto rozhodla riešiť vec oznámením úradom," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Polícia tak začala trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Bratovi 16-ročného záškoláka za to hrozia najviac dva roky väzenia.

Podobne riešila aj prípad Michaely z Raslavíc v okrese Bardejov. Na jej školskú dochádzku nedohliadali rodičia, ktorých polícia začala stíhať pre rovnaký trestný čin.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >